Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen jaagt op revanche na diskwalificatie in BMW SIM GT Cup

Voordat het Formule 1-seizoen over een week van start gaat met de Grand Prix van Bahrein stapt Max Verstappen nog minstens één keer in zijn thuissimulator. En hij heeft iets recht te zetten in de BMW SIM GT Cup, nadat hij vorige keer werd gediskwalificeerd.

De tweede ronde van de BMW SIM GT Cup werd twee weken geleden voor Max Verstappen en teamgenoot Gianni Vecchio geen succes. Verstappen had wel de snelheid, maar na een schuiver in gevecht om de leiding, moest hij met een verre van optimale M8 GTE een inhaalrace rijden. Dat deed hij, maar daarbij schuwde hij enkele schouderduwtjes niet. Hoewel het nooit echt uit de hand liep, verzamelde hij met elk duwtje strafpunten. Toen Vecchio het stuur overnam stonden er er 23 van het maximale aantal van 25 strafpunten op het bord. Vecchio moest foutloos blijven, maar slaagde daar met een uitstapje naast de baan niet in. De formatie werd direct gediskwalificeerd. Vandaag echter staat het tweetal namens Team Redline opnieuw aan de start. Reed men de vorige keer nog op Suzuka, deze keer is Silverstone aan de beurt. Het team is sterk vertegenwoordigd met vier duo's, waaronder ook Max Benecke/Enzo Bonito. Laatstgenoemde lijkt de man in vorm. Twee weken geleden won hij de race, nadat hij de week daarvoor samen met Verstappen nog de 12 uur van Bathurst won. De twee uursrace begint vanmiddag om 14:30 uur en is natuurlijk live op deze website te volgen.

1373311520097103875

Round 3 of the @BMWMotorsport SIM GT Cup brings us to the home of British motor racing - Silverstone! And as line-ups go, this one is pretty stellar✨ 📍 Silverstone 🇬🇧 ⏰ 14:30 CET 📺 https://t.co/oubEhYhVGX #BMWSIM pic.twitter.com/JACbe3ohBC — Team Redline (@TeamRedlineSim) March 20, 2021

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"