Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2024

Verstappen kent lastige start in rommelige eerste training Mexico

George Russell is de snelste man tijdens de eerste vrije training voor de GP van Mexico. Max Verstappen moest veel tijd toegeven op de Mercedes-coureur en zette de vierde tijd neer. Verstappen brak de training bovendien voortijdig af.

Aan het begin van de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico was het al gelijk druk op de baan. Tijdens de eerste sessie waren er ook een hoop 'rookies' op de baan te vinden. Oliver Bearman (Ferrari), Patricio O'Ward (McLaren), Andrea Kimi Antonelli (Mercedes), Felipe Drugovich (Aston Martin) én Robert Shwartzman (Stake F1) maakten namelijk hun entree.

Max Verstappen zette in de beginfase gelijk een snelle tijd neer met een 1:20.9. De sessie werd echter al snel onderbroken vanwege een rode vlag. Verstappen verloor namelijk onderdelen van zijn vloer, waar Antonelli vervolgens overheen reed. De wedstrijdleiding zag zich genoodzaakt om de training kort te onderbreken. Daardoor verloren de coureurs gelijk belangrijke tijd, omdat de tweede training in het teken van de banden voor 2025 zal staan.

Verstappen was dus nog niet gelijk terug op de baan te vinden. De monteurs lagen onder de Red Bull RB20 om de auto van de Nederlander te repareren. Maar het duurde niet lang voordat Verstappen weer op het Autodromo Hermanos Rodriguez te vinden was. Hij kon echter niet lang genieten van zijn tijd op de baan, want de volgende rode vlag was alweer daar.

Uitslag Eerste vrije training - Mexico

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Zachte banden

Alex Albon en Bearman raakten elkaar, waarna de Williams-coureur hard in de bandenstapel eindigde. Albon raakte de controle over de auto achter Bearman kwijt, toucheerde met de Ferrari-coureur en vloog de bandenstapels in. Het zorgde dus voor de tweede rode vlag van de sessie en voor zowel Albon als Bearman was de training voorbij.

Met nog ruim twintig minuten op de klok werd de baan weer vrijgegeven. De meeste coureurs gingen gelijk op de zachte banden naar buiten om een snelle tijd neer te zetten. George Russell was veruit de snelste coureur in de eerste run. Hij ging ruim een halve seconde sneller dan Carlos Sainz. Verstappen kwam niet verder dan P3 met ruim acht tienden achterstand op de Mercedes-coureur.

Sainz verbeterde zich nog en kwam tot drie tienden van Russell. Verstappen ging ondertussen op de harde banden naar buiten voor een longrun. Uiteindelijk verbeterde Verstappen zijn tijd niet meer en hij moest de training zelfs voortijdig afbreken. Over de boardradio gaf de Nederlander namelijk aan dat er iets mis was met de motor. Niet veel later ging Verstappen naar binnen. De Red Bull-coureur moest genoegen nemen met de vierde tijd tijdens de eerste training.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Mexico 2024