Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen krijgt veeg uit de pan: "Hij is zijn kalmte verloren!"

Max Verstappen houdt de gemoederen aardig bezig na de Grand Prix van Hongarije. Hij uitte flink wat kritiek op zijn eigen team via de radio en clashte tot overmaat van ramp met zijn voormalige titelrivaal Lewis Hamilton. Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner uit kritiek op de drievoudig wereldkampioen.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor het eerst sinds hele lange tijd zagen we een zeer gefrustreerde Max Verstappen rondrijden. Na de eerste bocht in Hongarije lag hij op de tweede plaats, maar die moest hij uiteindelijk al snel teruggeven aan Lando Norris. Ook qua strategie ging er een heleboel mis bij Red Bull Racing en tot overmaat van ramp kwam Verstappen ook nog eens in aanraking met Lewis Hamilton.

Hoe kijkt Christian Danner, die in de jaren '80 in de Formule 1 reed, naar de race van Verstappen? "Verstappen is zijn kalmte verloren. Als je een auto hebt waarmee je altijd vooraan kunt rijden, ben je ontspannen. Maar nu moet hij alles samenknijpen en vechten. Hij voelt zich snel ongemakkelijk en dat vertaalt zich dan in de emoties die we zagen en hoorden tijdens de race", zo steekt de Duitser van wal tegenover BILD.

"Aan de ene kant is het natuurlijk erg vermakelijk dat Verstappen een coureur is zonder enige vorm van rem. Maar in de huidige situatie is het echt niet grappig voor het team. Om de strategen bij wijze van spreken een mislukking te noemen, is nogal gewaagd. Het zijn natuurlijk echte experts. In 99 van de 100 gevallen was de strategie bij Red Bull perfect. Nu niet, het werkt averechts. Je zoekt het intern uit en niet via de radio."

Danner vervolgt: "Coureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben ook regelmatig geklaagd. Je praat erover na de race en dan is het snel vergeten", zo sluit hij af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot