Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kritisch: "Extra punt voor snelste raceronde compleet zinloos"

Max Verstappen is geen fan van de nieuwe regel dat de coureur die de snelste raceronde heeft gereden wordt beloond met een extra punt. Integendeel zelfs.

Verstappen Bakoe 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vlak voor de start van het Formule 1-seizoen werd besloten dat de coureur die de snelste raceronde heeft gereden wordt beloond met een extra punt, mits hij in de top tien van de race is gefinisht. De meningen over de nieuwe regel zijn verdeeld, Red Bull-coureur Max Verstappen is er in ieder geval geen voorstander van.

"Deze nieuwe regel maakt het verschil tussen de drie topteams en de rest van het veld alleen maar groter", zo wordt Verstappen geciteerd door Racefans.

"Ga maar na, er is altijd wel een auto uit de top zes die door kleine probleempjes wat minder goed presteert en de 'ruimte' heeft die extra pitstop te maken. Het gat naar de nummer zeven is toch altijd groot genoeg. Het punt zal zodoende vrijwel nooit gaan naar iemand uit de top twee of buiten de top zes", verduidelijkt de Nederlander.

Verstappen reed tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan op enig moment de ene na de andere snelste raceronde, maar werd daar uiteindelijk niet voor beloond. Het was Charles Leclerc die vanaf de vijfde plaats, zonder enig utizicht op meer, de extra pitstop maakte en er op de zachte banden vandoor ging met de snelste ronde én het extra punt.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco