Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen lacht: 'Hamilton wil mijn naam niet eens in de mond nemen'

Het is Max Verstappen opgevallen dat Lewis Hamilton het altijd heeft over Red Bull en nooit over de Nederlander zelf.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als je de afgelopen weken en maanden Lewis Hamilton vraagt naar de ijzersterke prestaties van Max Verstappen, dan prijst hij vooral het Red Bull-team, de Red Bull RB18 en de motor de hemel in. De Brit neemt de naam van Max Verstappen zelden in de mond.

Dat is ook de Nederlander opgevallen, zo vertelt hij in gesprek met The Daily Mail met een grote glimlach op het gezicht. "Het is me ter ore gekomen dat Lewis mijn naam niets eens in de mond wil nemen. Mij is altijd geleerd dat je moet respecteren wat anderen hebben bereikt in de sport."

"Ik heb geen probleem met wat Lewis heeft bereikt. Hamilton is een van de beste coureurs ooit. Ik weet dat het niet alleen maar ligt aan zijn Mercedes-bolide. Dat helpt natuurlijk, dat weten we allemaal, maar je moet nog steeds je teamgenoot verslaan en dat heeft Lewis constant weten te doen. Dan moet je erkennen dat de persoon in de auto het ook geweldig heeft gedaan", aldus Verstappen.

Gefrustreerde fans

De rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton is soms ook te merken aan de 'fans', die soms de andere coureur uitjoelen. Vorige week overkwam het Verstappen, niet voor het eerst dit seizoen. Hij werd in de Verenigde Staten uitgejouwd en voor vals speler uitgemaakt, vanwege al het gedoe omtrent Red Bull en de budgetcap.

De Nederlander maalt er echter niet om, zo vertelt hij. "Het is niet zoals voetbal en alle dingen die we in stadions zien. Het is waarschijnlijk gewoon frustratie die zich heeft opgebouwd bij fans van een coureur die wat minder presteert. Of ze mogen me gewoon niet."

"Maar ik ben hier niet om geliefd te zijn en ik ga hier niet van wakker liggen. Ik heb het naar mijn zin samen met mijn team. Iedereen mag zeggen wat ze willen, maar ik ben hier om te presteren", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

102 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"