Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Verstappen loopt ondanks snelste tijd pole mis in Canada

George Russell heeft poleposition gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Canada. Max Verstappen zette tot op de duizendste dezelfde tijd neer als Russell, maar moet het met P2 doen. Lando Norris start op de derde plek.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Om klokslag 22:00 uur Nederlandse tijd sprongen de lichten aan het einde van de pitstraat in Canada op groen voor de start van de kwalificatie. Het was al gelijk druk op het Circuit Gilles Villeneuve, omdat er dreiging van regen in de lucht ging. De tijden werden echter nog gewoon op de droge baan neergezet.

Na de eerste inleidende beschietingen stond Max Verstappen op de eerste plek, gevolgd door Lando Norris en de twee Aston Martins, maar beide Mercedes-coureurs zaten splitsten uiteindelijk Verstappen. De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, had het met een nieuw contract op zak erg lastig. Hij zette namelijk de zeventiende plek neer. 

Perez ging nog naar binnen voor een nieuw setje zachte banden, maar een verbetering van zijn tijd was uiteindelijk niet voldoende voor een plek bij de beste vijftien coureurs. Voor de Mexicaan was het na Monaco de tweede keer op rij dat hij in Q1 al zijn waterloo vond. Perez zette de zestiende tijd neer. Hij viel samen met Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Nico Hulkenberg en Guanyu Zhou af in Q1.

Uitslag Kwalificatie - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedessen

Aan het begin van Q2 regende het lichtjes in Montreal, maar dat deerde de coureurs niet om snelle tijden neer te zetten. Verstappen was aan het klagen tijdens het tweede deel van de kwalificatie over de radio en moest het voorlopig doen met de tiende tijd. De Nederlander reed zijn rondjes wel op gebruikte zachte banden.

Uiteindelijk redde Verstappen het op nieuwe banden, maar er vielen toch een paar grote namen af in het tweede deel van de kwalificatie. De beide Ferrari's konden de auto namelijk al aan de kant zetten. Charles Leclerc kwam tot de elfde tijd, gevolgd door teamgenoot Carlos Sainz. Ook Logan Sargeant, Kevin Magnussen en Pierre Gasly vielen af.

En dan moest Q3 nog beginnen. Verstappen zette de voorlopige snelste tijd neer, maar dat was buiten de beiden Mercedessen gerekend. George Russell had provisional pole te pakken, met achter zich aan teamgenoot Lewis Hamilton. Verstappen moest het voorlopig doen met de derde tijd.

Verstappen kwam nog heel dichtbij Russell, maar moest het uiteindelijk met de tweede tijd doen. De twee zetten tot op de duizendste de snelste tijd neer, maar omdat Russell de tijd eerder neerzette, pakt hij poleposition. Lando Norris staat op P3, gevolgd door Oscar Piastri en Daniel Ricciardo.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training