Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lyrisch na ultradominante zege: "Ik was één met de auto"

Er stond geen maat op Max Verstappen tijdens de eerste race van het jaar. Dat hij zo goed voor de dag zou komen, had de drievoudig kampioen niet verwacht. Hij voelde zich één met zijn Red Bull-bolide. Logischerwijs stemt hem dat zeer, zeer tevreden.

Verstappen Bahrain win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met een voorsprong van maar liefst 22 seconden op Sergio Perez heeft Max Verstappen de GP van Bahrein gewonnen. Zo kwam hij geweldig uit de startblokken in de jacht op zijn vierde wereldtitel. Op de radio laat hij direct na de race zijn vreugde blijken.

"Dat was simply lovely! Wat een geweldige race, een ongelooflijk goede balans ook! Een geweldige start van het jaar. Heel goed gedaan. Een 1-2 zelfs, fantastisch! Om meer had ik niet kunnen vragen", jubelt de Red Bull-coureur.

Voor de camera's gaat hij vrolijk verder. "Dit is ongelooflijk", glundert hij. "Deze race verliep beter dan verwacht. De auto was heel fijn, op elke band. We hadden veel pace en het was echt genieten. Geen problemen gekend, een geweldige start van het jaar. Beter dan dit kan niet."

Eén met de auto

Dat het zó goed ging, had Verstappen dus niet verwacht. Volgens de Nederlander komt het zelden voor dat hij zo in harmonie is met zijn Formule 1-bolide. "Het was heel leuk in de auto. Het is heel speciaal om dit soort dagen mee te maken, want zo vaak komt het niet voor dat alles perfect gaat. Je bent gewoon één met de auto en alles voelt geweldig."

Zijn samenvatting van de race is kort maar krachtig. "De start was goed. Ik verdedigde de binnenkant om safe te zijn en vanaf dat punt hebben we ons op onze eigen race gefocust. Het is nog een lang seizoen. Nog een paar dagen rust en dan gaan we weer!", aldus Verstappen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China