Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

"Verstappen mag roepen wat hij wil, hij kletst niet zomaar uit zijn nek"

Max Verstappen moet vooral lekker blijven roepen wat hij wil en wanneer hij dat wil. Die mening is Jan Lammers toegedaan, ook nadat de Red Bull-coureur zich venijnig uitliet over 'vals spel' van Ferrari.

Verstappen VS 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de Verenigde Staten draaide het maar om één ding en dat was de vraag of Ferrari nu wel of niet op heterdaad was betrapt op het inzetten van een slim trucje om meer pk's uit het motorblok te persen. Max Verstappen wist het antwoord na het gebrek aan snelheid bij Ferrari wel: "Dat krijg je als je niet meer vals mag spelen", zo riep de Red Bull-coureur.

"Niet heel handig, maar wel vrij grappig", zo oordeelde Nico Rosberg en ook vader Jos Verstappen dacht dat Max wel iets tactvoller kon zijn. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers vindt echter dat hij moet kunnen roepen wat hij wil:

"Ik ben niet zo'n schoolmeester, die daar dan direct een mening over heeft. Hij moet gewoon lekker roepen wat hij denkt dat hij moet roepen en dat is dan voor zijn eigen rekening. Pas als hij dingen over mij gaat roepen, zal ik me er eens mee gaan bemoeien", zo grapt de voormalig Formule 1-coureur in gesprek met RacingNews365.

In dit specifieke voorbeeld vermoedt Lammers bovendien dat de uitspraken van de zevenvoudig Grand Prix-winnaar niet uit de lucht zijn gegrepen: "Als ik zie met wat voor een stelligheid hij die uitspraken doet, dan heb ik het idee dat dat niet zomaar uit de lucht komt vallen. Die teksten zijn wel gebaseerd op feitelijke kennis die Max van die zaak heeft. Max is immers niet iemand die uit zijn nek kletst en die dingen roept als ze niet zo zijn."

Luister hieronder naar de podcast waarin Tim Coronel uitgebreid uit de doeken doet hij het trucje van Ferrari in zijn ogen werkt. Hij wordt vergezeld door Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs