Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Straf of geen straf voor Verstappen? Beslissing stewards aanstaande

Max Verstappen heeft zich om 13:30 uur Nederlandse tijd gemeld bij de stewards in Sao Paulo. De Nederlander moet zijn actie van vrijdag na de kwalificatie, toen hij aan de achtervleugel van Lewis Hamilton zat, uitleggen.

De Formule 1-stewards hebben het er in Brazilië maar druk mee. Ze moeten in twee belangrijke zaken een beslissing nemen voorafgaand aan het begin van de tweede weekenddag op Interlagos. Lewis Hamilton ligt onder een vergrootglas, omdat zijn DRS te ver open bleek te kunnen toen hij na afloop van de kwalificatie werd gecontroleerd. Zijn team moest zich op vrijdag al verantwoorden bij de stewards, maar deze kwamen nog niet tot een oordeel. Zij wachten op meer bewijs, dat op zaterdagochtend is geleverd.

Verstappen ook op het matje geroepen

Om 13:30 uur Nederlandse tijd, dus 09:30 Braziliaanse tijd, is Verstappen het kantoortje van de stewards binnengestapt, nadat hij vrijdagavond laat kreeg te horen dat hij zich moest melden. De Nederlander zat direct na de kwalificatie, kort nadat hij uit zijn RB16B was gestapt, aan de achtervleugel van zichzelf en Hamilton. Dat mag volgens de regels niet, omdat de wagens in 'parc fermé' stonden. Dat houdt in dat er niet aan de auto's mag worden gesleuteld en gezeten zonder dat daar expliciet toestemming voor is gegeven. Er wordt niet verwacht dat de uitspraak heel lang op zich zal laten wachten. De tweede vrije training begint om 16:00 uur Nederlandse tijd. Tegen die tijd is er als het goed is een uitspraak in de zaak, maar ook omtrent de al dan niet illegale Mercedes-bolide van Hamilton zal tegen die tijd waarschijnlijk een uitspraak zijn gedaan.

Update

Max Verstappen is na vijftien minuten vertrokken bij de stewards. Hij werd vervolgens lachend gespot in de paddock.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'