Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Verstappen met de handrem erop tijdens verstoorde eerste training Canada

Lando Norris heeft de snelste tijd tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Canada gereden. Max Verstappen kwam tot de vijfde tijd in een training die een paar keer stil lag.

Verstappen rain Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een uur voor de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Canada barstte het noodweer los op het Circuit Gilles Villeneuve. De regen kwam met bakken uit de hemel. Daarbij kwam er ook nog eens flink wat hagel naar beneden. Dat alles zorgde ervoor dat de eerste vrije training wel gewoon van start ging op de originele tijd, maar de pitstraat bleef nog gesloten.

Zo zagen we in eerste instantie alleen de safety car op de baan, maar na een kwartier kwam er het bericht vanuit de wedstrijdleiding dat de auto's op de baan konden komen. Na 21 minuten betrad Lewis Hamilton als eerste het asfalt in Canada. Daarna kwamen er al snel meer coureurs naar buiten. Zo ook Guanyu Zhou, die in zijn Stake F1 de limieten van de baan opzocht. Op het natte circuit raakte hij echter de muur en zorgde zo voor de eerste rode vlag van het weekend.

Uitslag Eerste vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen

De sessie lag ongeveer vijf minuten stil door die rode vlag, waarna de coureurs massaal de baan op gingen. Max Verstappen was al voor die korte onderbreking naar buiten gegaan en deed dat ook na die rode vlag. De tijden duikelden door die steeds sneller wordende baan ook snel naar beneden. De twee Ferrari-coureurs zetten in eerste instantie de snelste tijden neer met Carlos Sainz voor Charles Leclerc.

Op het einde kwam onder meer Verstappen nog naar buiten op de zachte banden en ging het ineens nog een klap sneller. Uiteindelijk was het Lando Norris met de snelste tijd, gevolgd door Sainz en Leclerc. Verstappen zette de vijfde tijd neer.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"