Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen mist Hamilton niet: "Met de Ferrari-coureurs heb ik een goede band"

Max Verstappen had liever op poleposition gestaan voor de Grand Prix van Bahrein, maar vindt het niet erg dat hij nu de strijd aan moet gaan met de coureurs van Ferrari, in plaats van Mercedes.

Poleposition zat er voor Max Verstappen niet in, maar de regerend wereldkampioen zal de GP van Bahrein wel starten vanaf de eerste startrij. Voor hem staat Ferrari-coureur Charles Leclerc, achter hem staan Carlos Sainz en Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. "Uiteindelijk zat het allemaal heel dicht bij elkaar", legt Verstappen uit bij Viaplay . Vrijwel het hele weekend was de Nederlander de grote favoriet voor pole, maar in de slotfase van de kwalificatie miste hij net iets te veel. "Het zit hem altijd in de details", legt Verstappen uit. "Het ging niet helemaal top in Q3, maar uiteindelijk hoort dat er bij. Ik had liever op de eerste plaats gestaan, maar het is niet het einde van de wereld."

Ferrari nu de favoriet terwijl Mercedes inlevert

Verstappen benadrukt dat er nog van alles kan gebeuren tijdens de race. "Daar scoor je de punten. Het is zeker spannend, maar dat is juist wel leuk." Gevraagd naar met wie de Nederlander liever het gevecht aangaat, Mercedes of Ferrari, kiest hij voor de Italiaanse formatie. "Maar ik heb natuurlijk wel een goede band met Charles (Leclerc) en Carlos (Sainz). Dat is wat meer mijn eigen leeftijd. Hopelijk kunnen we dat natuurlijk nog volhouden, al hoop ik wel dat we op een gegeven moment een stap maken. Het is nog een lang seizoen en er kan nog veel gebeuren."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'