Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen momenteel beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen legde in Barcelona beslag op zijn tweede podiumplaats van het seizoen. De derde plaats was het maximale, maar de Nederlander wil meer. Feit is dat Verstappen beter is dan zijn Red Bull.

Het hele weekend in Barcelona maakte Max Verstappen een getergde indruk. Grote veranderingen in de krachtsverhoudingen hield hij niet voor mogelijk, maar op donderdag liet hij aan deze site weten te hopen dat het gat naar Mercedes iets gedicht zou worden. Niets bleek minder waar tijdens de kwalificatie, waarin de Duitse renstal huishield. Een gat van bijna één seconde! Mercedes domineert in de Formule 1 en het is om moedeloos van te worden. Niet alleen voor de fans die graag eens een Ferrari of Red Bull op de bovenste trede zien, maar ook voor Verstappen. Na afloop van de kwalificatie was er eerst de frustratie, om vervolgens plaats te maken voor berusting. “Ik ben niet anders gewend dan dat Mercedes domineert sinds ik in de F1 rijd”, liet hij optekenen. De Nederlander maakte in 2015 zijn F1-debuut en wist sindsdien vijf Grands Prix op zijn naam te schrijven. Voor Nederlandse begrippen fantastisch, maar de Red Bull-coureur wil meer. Verstappen kon het relativeren en antwoordde op de vraag van RacingNews365 of hij niet gefrustreerd raakt en er nog wel zin in heeft, dat het nog altijd veel slechter kan. Bij Williams bijvoorbeeld. Het tekende de licht cynische houding van Verstappen op de zaterdag, waar hij weer overladen werd met complimenten vanuit de teamleiding. Zondag liet Verstappen in de eerste ronde zien dat hij veel meer verdient dan derde of vierde plaatsen. In zijn Red Bull keek hij rustig toe bij de start, om vervolgens in bocht drie op prachtige wijze Sebastian Vettel buitenom te verschalken. Een actie van pure klasse, een gedurfde actie. In de eerste honderden meters van de Grand Prix legde de coureur de basis voor zijn podiumplaats.

Complimenten zijn mooi, maar Verstappen koopt er niets voor

Na afloop van de race kwamen Christian Horner en motorleverancier Honda superlatieven tekort voor het optreden van de Nederlander. De wereldwijde pers had het maar over drie dingen: de dominantie van Mercedes, het falen van Ferrari en de wereldrit van Verstappen. Complimenten zijn mooi, maar de nuchtere Limburger koopt er niets voor. Derde is niet slecht, maar alleen de overwinning telt voor een coureur van het kaliber Verstappen die droomt van zeges en wereldtitels. En overwinningen, die lijken er op korte termijn niet in te zitten voor Verstappen. Zelfs in Monaco, waar Red Bull de afgelopen jaren domineerde is Mercedes de favoriet. De Duitse renstal heeft het beste chassis en de meeste tractie uit de bochten. Maar, als er een plaats is waar Verstappen nog wat recht heeft te zetten en waar de coureur het verschil kan maken, dan is dat wel Monaco. Verstappen verdient meer dan derde of vierde plaatsen en is de enige topcoureur die dit seizoen foutloos gepresteerd heeft. In iedere andere sport dan de autosport was het niveau van de Red Bull-coureur goed genoeg voor klinkende zeges. Voor nu is het hopen op beterschap, in de vorm van een betere RB15 en een krachtigere Honda. En als de kans zich voordoet om het Wilhelmus te laten klinken, dan is Verstappen er meer dan ooit klaar voor.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"