Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Verstappen nipt afgetroefd door Leclerc tijdens VT1 in Frankrijk

Max Verstappen moest alleen Ferrari-coureur Charles Leclerc voor zich houden in een relatief rustige eerste vrije training van de GP van Frankrijk. Terwijl Carlos Sainz de top drie completeerde.

Verstappen Ricciardo France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Achttien Formule 1-coureurs en twee invallers begonnen op vrijdagmiddag aan de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. Deze invallers waren zeker geen onbekenden: Robert Kubica verreed VT1 voor Alfa Romeo, terwijl Nyck de Vries achter het stuur van de Mercedes W13 kroop. Het was alweer de tweede F1-training voor de Nederlander dit seizoen. In Spanje kwam hij al in actie voor Williams.

Vanaf het begin was De Vries in de top zes van de tijdenlijst te vinden, maar met minder dan een half uur op de klok sloot hij aan achter 'teamgenoot' George Russell op de vierde plaats. Slechts een tiende verschil onderling. Ondertussen klokten Max Verstappen en Sergio Perez de snelste tijden van het veld, terwijl Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz genoegen moesten nemen met tijden die een seconde hoger lagen.

De eerste schuiver was voor Perez. De Red Bull-rijder spinde op de welbekende rood-blauwe uitloopstroken van Paul Ricard, maar kon zijn bolide nog uit de muur houden. Op het uiterst brede circuit in Le Castellet is dit vaak ook niet zo lastig.

Uitslag Eerste vrije training - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Twintig minuten voor het einde van de sessie was het Sainz die nog even op P1 stond, maar Verstappen en Leclerc doken al snel weer onder de tijd van de Spanjaard. Achter de top drie, uiteindelijk bezet door Leclerc, Verstappen en Sainz (in deze volgorde), was het gat naar de rest van het veld groot. Russell was voor Mercedes de vierde snelste van het veld, gevolgd door Pierre Gasly en Perez. Alle coureurs met uitzondering van Nicholas Latifi klokten hun snelste tijd op de rode band.

Op het middenveld was uiteindelijk de tweede Nederlander van VT1 vinden. De Vries sloot zijn sessie voor Mercedes af op de negende plaats. Alexander Albon kon voor Williams het weekend starten met een finish als achtste, een prima resultaat voor de Britse renstal. Ook beide McLaren-coureurs finishten in de top tien in de relatief rustige training op Paul Ricard.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen