Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kiest hoogte- en dieptepunten van afgelopen F1-seizoen

Max Verstappen is de wereldkampioen van 2021 en dat zal hij ongetwijfeld als een hoogtepunt zien, maar de Nederlander noemt ook andere Grands Prix als hij terugblikt op het afgelopen seizoen.

De Grand Prix van Abu Dhabi werd gewonnen door Max Verstappen. De Nederlander wist in de laatste ronde titelrivaal Lewis Hamilton in te halen en daarmee zijn eerste wereldtitel op zijn naam te schrijven. Het winnen van het wereldkampioenschap is ongetwijfeld een hoogtepunt voor de Nederlander, maar toch vind hij het moeilijk om een specifiek hoogtepunt te noemen in 2021. "Het zijn er nogal wat", aldus Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Monaco was heel mooi om te winnen na de moeilijke tijden die ik daar had, door mezelf maar ook gewoon door pechmomenten. Twee overwinningen in Oostenrijk, mijn thuisoverwinning in Zandvoort en ik denk nu aan het eind natuurlijk, gewoon de waanzinnige afloop van deze race zal zeker ook een hoogtepunt zijn.

Verstappen kende ook dieptepunten

Het 2021-seizoen kende echter niet alleen maar hoogtepunten voor Verstappen. De Nederlander noemt zelf de crash in Grand Prix van Groot-Brittannië als dieptepunt van het afgelopen Formule 1 seizoen. "De hele avond in het ziekenhuis zitten voor controles, dat was zeker het dieptepunt. Omdat je daar niet wilt zijn. Bakoe was niet leuk, maar dat zijn denk ik aan het eind wel de momenten waar je een betere coureur van wordt." "Coureurs twijfelen altijd na zo'n grote impact en er was ook kritiek. Maar ik denk dat deze momenten je leren dat je in jezelf moet blijven geloven en in je eigen overtuigingen. Je moet een sterk persoon zijn, dat werkt altijd heel goed voor mij."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"