Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

Verstappen onderstreept favorietenrol, Ferrari wederom kopje onder in Saoedi-Arabië

Max Verstappen heeft ook in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië de snelste tijd op de klokken gebracht. Eigenlijk had hij alleen van Fernando Alonso wat te duchten.

Als de coureurs de baan op gaan voor de tweede vrije training zien we de meeste coureurs op medium banden. Max Verstappen zet met die eerste runs de toon, met Sergio Perez op bijna een halve seconde en Fernando Alonso daar pal achter.

Zijn leidende positie moet hij afstaan op het moment dat Perez één van de eerste coureurs op de zachte banden is. Maar op die zachtste compound pak hij maar vijf honderdsten op de tijd van Verstappen medium banden. Net als Verstappen aan wil zetten voor zijn snelle run, hangt er kortstondig geel en dus moet de aanval op P1 een rondje langer wachten.

Maar met die ronde stelt hij wel orde op zaken. Hij pakt deze keer drie tienden. En Ferrari? Dat komt er gewoon niet aan te pas op minstens zeven tienden van een seconde en ook Mercedes weet zich niet met twee auto's van voren te melden. Aston Martin kende we al als de logische profiteur daarvan, maar ook de beide Alpines en Nico Hulkenberg duiken in dat gat.

Uitslag Tweede vrije training - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Nyck de Vries ondertussen wisselt voortdurend stuivertje met teamgenoot Yuki Tsunoda, maar die strijd wordt steevast in het rechterrijtje uitgevochten. Uiteindelijk is het de Nederlander die aan het kortste eind trekt, maar alsnog houdt hij drie coureurs van drie verschillende teams achter zich. Zijn achterstand op Verstappen: 1,3 seconde. Het geeft aan hoe dicht alles bij elkaar zit.

De sessie is net iets over de helft als zich wat rustiger vaarwater aandient. We zien Verstappen wel weer de baan op gaan, maar dat doet hij op een gebruikt setje softs. Daarop meldt hij problemen met het terugschakelen, maar van paniek is geen sprake.

Het is duidelijk dat er geen nieuwe kwalificatieruns meer volgen, waardoor de snelste tijd van Verstappen onbedreigd tot het einde van de sessie blijft staan.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs