Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontsnapt aan straf, overwinning GP Oostenrijk blijft staan

Max Verstappen kan opgelucht ademhalen. De Nederlander kreeg geen straf voor zijn aandeel in de touche met Charles Leclerc. Hij behoudt zijn sensationele overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk.

Verstappen Leclerc Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen probeerde Charles Leclerc in te halen in de hairpin op de Red Bull Ring. Toen hij aan de binnenkant zat, liet hij zijn RB15 iets naar buiten lopen, terwijl Charles Leclerc naar binnen stuurde. De touche die dat tot gevolg had, werd onderzocht door de FIA.

De FIA oordeelde echter dat Verstappen geen blaam treft. Hij behoudt zijn overwinning op de Red Bull Ring. "No further action", zo luidt het oordeel van de FIA-wedstrijdleiding bijna twee uur nadat de hoofdrolspelers op het matje werden geroepen.

"De bestuurder van auto #33 passeerde auto #16 door hem uit te remmen. Nummer #33 zat al naast de nummer #16 toen ze samen probeerde de bocht te halen, maar er was onvoldoende ruimte voor beide wagens. Al met al zijn we van mening dat geen van beide rijders volledig over grotendeels verantwoordelijk is voor de uiteindelijke touche."

GP-zege Max Verstappen Oostenrijk RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"