Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Verstappen op titeljacht: "Vanaf nu komt het aan op ervaring"

Max Verstappen hoopt in 2020 met Red Bull voor het eerst echt mee te doen in de strijd om de wereldtitel. Hij weet dat Red Bull nog stappen moet zetten en hij weet ook wat er van hem verwacht wordt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull zette in de loop van het seizoen 2019 de nodige stappen, waardoor het team in de slotfase van het seizoen het gat naar Mercedes steeds verder wist te dichten. Het uitgangspunt voor 2020 is goed, maar dat neemt niet weg dat er nog nieuwe stappen gezet moeten worden, zo erkent Verstappen in het programma Peptalk.

"We zitten nu dichtbij Mercedes, maar we zitten nog niet dichtbij genoeg", aldus de Red Bull-coureur. "We blijven hard werken om het gat te dichten, maar het is nooit makkelijk. Als het dat wél was, dan hadden we het gat immers al gedicht."

Geconfronteerd met het feit dat Red Bull elk seizoen wat moeizaam uit de startblokken vertrekt, doet Verstappen geen moeite dat te ontkennen: "We moeten er deze winter voor zorgen dat we er komend seizoen direct goed bij zitten, en niet pas na zes à zeven Grands Prix."

Gevraagd naar of hij nog iets aan zichzelf kan verbeteren, antwoordt Verstappen bevestigend: "Er zijn altijd dingen die ik aan kan scherpen, maar ik denk dat het nu meer aankomt op ervaring dan op pure snelheid", aldus de Nederlander, die erkent dat hij met het opdoen van meer ervaring rustiger is geworden.

Verstappen denkt dat hij dit jaar wat minder vaak heet gebakerd uit de auto ben gestapt: "Ik wat rustiger geworden, ik ben meer 'zen'", lacht hij. "Overigens zal je me sowieso nooit met dingen zien gooien uit frustratie, ik heb van mijn vader meegekregen dat dat niet hoort."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim & Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel uitgebreid terugblikken op het presteren van Max Verstappen afgelopen seizoen.

2 reacties