Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen oppert eenvoudige oplossing voor eventuele achterstand op 'lelijke' Mercedes

Max Verstappen is geen fan van de looks van de nieuwe Mercedes. En als die W13 onverhoopt snel blijkt te zijn, dan heeft Verstappen zijn oplossing al klaar.

Hamilton Bahrein test 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes verscheen vandaag op het asfalt met een sterk afgeslankte auto, want sidepods had de W13 niet echt meer. Het is zeker een staaltje innovatief vernuft, maar Max Verstappen haalde er zijn schouders al over op.

In gesprek met Formula 1 laat Verstappen vervolgens nog eens weten hoe hij over de auto denkt: "Lelijk is 'ie, nietwaar", grapt de Red Bull-coureur snel, die vervolgens de vraag krijgt voorgelegd of Red Bull een dergelijk concept kan pareren.

"Zij hanteren een andere manier van werken en de concurrentie heeft de auto vandaag bovendien pas voor het eerst kunnen zien. We richten ons daarom alleen op onszelf, dat hebben we namelijk wél zelf in de hand. Zo hebben we altijd al gewerkt en dat werkt voor ons het beste."

Typisch Verstappen

Gevraagd of Verstappen met ontwerper Adrian Newey heeft gesproken over het concept van Mercedes vs. het concept van Red Bull, antwoordt Verstappen ontkennend: "Ik heb hem geen vragen gesteld, nee."

En mocht Mercedes sneller zijn met het unieke concept dan Red Bull, dan heeft Verstappen een typische Verstappen-oplossing klaar: "Dan remmen wij gewoon wat later om verloren tijd goed te maken."

Echter, Red Bull kijkt niet lijdzaam toe hoe Mercedes erop los innoveert, want vrijdag, uiterlijk zaterdag komt Red Bull met een eigen upgradepakket.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull