Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen oppert eenvoudige oplossing voor eventuele achterstand op 'lelijke' Mercedes

Max Verstappen is geen fan van de looks van de nieuwe Mercedes. En als die W13 onverhoopt snel blijkt te zijn, dan heeft Verstappen zijn oplossing al klaar.

Hamilton Bahrein test 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes verscheen vandaag op het asfalt met een sterk afgeslankte auto, want sidepods had de W13 niet echt meer. Het is zeker een staaltje innovatief vernuft, maar Max Verstappen haalde er zijn schouders al over op.

In gesprek met Formula 1 laat Verstappen vervolgens nog eens weten hoe hij over de auto denkt: "Lelijk is 'ie, nietwaar", grapt de Red Bull-coureur snel, die vervolgens de vraag krijgt voorgelegd of Red Bull een dergelijk concept kan pareren.

"Zij hanteren een andere manier van werken en de concurrentie heeft de auto vandaag bovendien pas voor het eerst kunnen zien. We richten ons daarom alleen op onszelf, dat hebben we namelijk wél zelf in de hand. Zo hebben we altijd al gewerkt en dat werkt voor ons het beste."

Typisch Verstappen

Gevraagd of Verstappen met ontwerper Adrian Newey heeft gesproken over het concept van Mercedes vs. het concept van Red Bull, antwoordt Verstappen ontkennend: "Ik heb hem geen vragen gesteld, nee."

En mocht Mercedes sneller zijn met het unieke concept dan Red Bull, dan heeft Verstappen een typische Verstappen-oplossing klaar: "Dan remmen wij gewoon wat later om verloren tijd goed te maken."

Echter, Red Bull kijkt niet lijdzaam toe hoe Mercedes erop los innoveert, want vrijdag, uiterlijk zaterdag komt Red Bull met een eigen upgradepakket.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen