Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen oppert eenvoudige oplossing voor eventuele achterstand op 'lelijke' Mercedes

Max Verstappen is geen fan van de looks van de nieuwe Mercedes. En als die W13 onverhoopt snel blijkt te zijn, dan heeft Verstappen zijn oplossing al klaar.

Mercedes verscheen vandaag op het asfalt met een sterk afgeslankte auto, want sidepods had de W13 niet echt meer. Het is zeker een staaltje innovatief vernuft, maar Max Verstappen haalde er zijn schouders al over op . In gesprek met Formula 1 laat Verstappen vervolgens nog eens weten hoe hij over de auto denkt: "Lelijk is 'ie, nietwaar", grapt de Red Bull-coureur snel, die vervolgens de vraag krijgt voorgelegd of Red Bull een dergelijk concept kan pareren. "Zij hanteren een andere manier van werken en de concurrentie heeft de auto vandaag bovendien pas voor het eerst kunnen zien. We richten ons daarom alleen op onszelf, dat hebben we namelijk wél zelf in de hand. Zo hebben we altijd al gewerkt en dat werkt voor ons het beste."

Typisch Verstappen

Gevraagd of Verstappen met ontwerper Adrian Newey heeft gesproken over het concept van Mercedes vs. het concept van Red Bull, antwoordt Verstappen ontkennend: "Ik heb hem geen vragen gesteld, nee." En mocht Mercedes sneller zijn met het unieke concept dan Red Bull, dan heeft Verstappen een typische Verstappen-oplossing klaar: "Dan remmen wij gewoon wat later om verloren tijd goed te maken." Echter, Red Bull kijkt niet lijdzaam toe hoe Mercedes erop los innoveert, want vrijdag, uiterlijk zaterdag komt Red Bull met een eigen upgradepakket.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi