Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen opvallend tevreden na historische kwalificatie GP Canada

Max Verstappen zette dezelfde tijd neer als polesitter George Russell, maar moet het toch doen met de tweede startplek. De Nederlander is stiekem wel blij met de tweede plek, al voorziet hij niet zo'n makkelijke race.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen had het lastig in Canada in de vrije trainingen, maar op het moment dat hij er moest staan, stond hij er ook. Hij zette zijn Red Bull uiteindelijk op de tweede plek neer met dezelfde tijd als polesitter George Russell. Omdat de Brit zijn tijd eerder neerzette, moet Verstappen het doen met een tweede startplek.

Als Verstappen met het kleine verschil wordt geconfronteerd, reageert hij op zijn eigen manier. "Het komt niet heel vaak voor, het is wat het is", zo vertelt Verstappen tegenover Viaplay. "Ik hoorde het meteen op de radio dat het verschil 0,000 was, maar ik was op zich gewoon blij met die tweede plek. Als je kijkt naar Q2, toen reden zij al een 1:11.7, dat hadden wij natuurlijk nooit gehaald. Zij waren gewoon sneller en in Q3 hebben we er het meeste eruit gehaald. We hebben nog een paar dingetjes geprobeerd om meer grip te creëren aan de auto. We hebben het resultaat gemaximaliseerd zou ik zeggen."

Verstappen mag zich dus verheugen op een plek op de eerste startrij, maar ziet de concurrentie om zich heen staan. "Het is afwachten hoe het op de zondag zal gaan. Ik denk dat Mercedes echt snel is en over McLaren, daar heb ik geen idee van. Alles zit heel dicht bij elkaar." Hoe zit het dan met de racepace? "Die was op zich wel oké. Maar als je niet de snelste bent over een ronde, dan is het altijd lastiger om precies te weten waar je staat in de race. Sowieso is het de laatste races al wat moeilijker gebleken, maar een tweede startpositie is op zich gewoon goed."

Dan had Verstappen nog wel een incidentje in de pits, waarvoor hij zich mag melden bij de stewards. Hij heeft namelijk de instructies van de wedstrijdleiding genegeerd in de pitstraat. Verstappen legt uit wat er gebeurde toen hij zijn auto in de rij van auto's wilde aansluiten. "Als je wil aansluiten, dat moet je over die witte lijn. Ik probeerde er zo dicht mogelijk op te staan en het team gaf aan dat dat oké was, Toen hebben we ook duidelijk gecommuniceerd waar ik in moest voegen. We gaan het zien."

Verwacht Verstappen dan nog een straf? "We hebben alles heel duidelijk gecommuniceerd en ik kan dus ook alles heel duidelijk terugluisteren. Ik zou niet weten wat we anders hadden moeten doen", zo luidt het antwoord van de Nederlander.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"