Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Verstappen positief gestemd over 2020: "Er zit veel potentie in"

De kans dat Max Verstappen dit seizoen nog een gooi kan doen naar de wereldtitel lijkt gering. Daarom kijkt hij stiekem al met één oog naar het volgende seizoen, waarin hij vanaf race één mee moet gaan strijden om de Formule 1-titel. Het vooruitzicht is positief, meent de Nederlander.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het begin van het seizoen vielen de prestaties van de nieuwe Red Bull-Honda-combinatie nog tegen. Mercedes en Ferrari waren beiden sneller dan het Oostenrijkse team, maar doordat Max Verstappen meerdere races meer uit zijn RB15-bolide wist te halen dan er eigenlijk inzat, scoorde het team aan het begin van het seizoen toch nog enkele podiumplekken.

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk kwam echter de grote ommekeer. Red Bull deed plots vooraan mee om de overwinning en twee van de laatste vier Grands Prix-weekenden voor de zomerstop werden dan ook winnend afgesloten door de Nederlander. Door de vertoonde progressie is hij al vroeg positief gestemd over het 2020-seizoen, gedurende welke hij vanaf de eerste race in Australië mee wil doen om de wereldtitel.

"Richting volgend seizoen ziet alles er bij Red Bull en Honda eigenlijk heel positief uit", zo laat Verstappen optekenen tegenover De Telegraaf. "Natuurlijk zullen de andere teams ook niet stilzitten, maar tot nu toe ben ik zeer tevreden met de progressie die we dit seizoen hebben geboekt."

"We zullen nog hard aan de bak moeten om het gat naar Mercedes definitief te dichten, maar ook in de samenwerking met bijvoorbeeld Honda denk ik dat er nog veel progressie valt te boeken. Zeker als je ziet hoe de onderlinge relatie tussen Red Bull en Honda in de loop van het huidige seizoen al is verbeterd."

"De afstemming tussen de twee partijen wordt namelijk steeds strakker, en als je eenmaal goed op elkaar bent afgestemd, dan zit er veel potentie in. Voor nu is het allerbelangrijkste dat we de definitief de aansluiting vinden met Mercedes en constant blijven presteren", aldus Verstappen.

11 reacties