Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op 'enorm Red Bull-risico': "Team was nerveus, ik niet"

Helmut Marko, Christian Horner en ook engineer Gianpiero Lambiase waren in eerste instantie niet heel enthousiast over het idee van Max Verstappen om nog een extra pitstop te maken. De Nederlander legt uit waarom het allemaal wel meeviel.

Het was Max Verstappen die even voor wat bezwete Red Bull-voorhoofden zorgde toen hij in het slot van de GP van Oostenrijk nog een extra pitstop wilde maken. Waarom? Hij zag geen kans om de snelste ronde neer te zetten op zijn oude banden, dus wilde hij een vers(er) setje.

Zijn team was er niet helemaal van overtuigd dat het maken van een extra pitstop, zodat Verstappen dat extra puntje kon halen, een goed idee en het risico waard was. De buffer naar Charles Leclerc was bij een extra pitstop slechts enkele seconden, maar de Nederlander kreeg zijn zin. "Dat was niet gepland!", lacht Verstappen na afloop van de race ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Geen risico

Maar volgens Verstappen was er absoluut geen sprake van een risico. Zodra hij hoorde wat zijn voorsprong was op Leclerc, was hij vastberaden: er zal een pitstop gemaakt worden. Wel merkte hij op dat het team wat minder enthousiast was over dat idee.

"Voor mij was het geen risico, maar voor het team wel. Zij waren wat nerveuzer", grinnikt de regerend kampioen. "Maar ik zag het gat en had zoiets van: 'we moeten een pitstop maken, ik wil voor de snelste ronde gaan!'. Als je de kans hebt, snap je... Daarom gingen we er uiteindelijk ook voor", verklaart de kampioenschapsleider.

Hij benadrukt dat het allemaal echt niet zo risicovol was als sommigen dachten. "Voor de buitenwereld ziet het er misschien uit als een enorm risico, maar als je in de auto zit niet. Voor mij voelde het totaal niet als een risico", aldus Verstappen, die tot slot gevraagd wordt of die snelste ronde voor hem misschien meer betekent dan alleen dat extra punt?

"Misschien!", zo sluit hij met een lach af.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen