Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op opmerking Hamilton: "Zo won Lewis zijn titels ook!"

Lewis Hamilton vindt dat Max Verstappen alle dominante optredens vooral te danken heeft aan topontwerper Adrian Newey en aan Red Bull. De Nederlander geeft Hamilton deels gelijk en kaatst de bal terug naar de zevenvoudig wereldkampioen.

Max Verstappen komt steeds dichter bij het veroveren van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. De Red Bull-rijder won in Zandvoort zijn tiende race van de vijftien verreden races in het huidige seizoen. Lewis Hamilton sprak eerder al vol lof over Red Bull en over topontwerper Adrian Newey, maar niet direct over Verstappen. De Mercedes-coureur stipte aan dat de dominantie van Verstappen vooral te danken is aan het hele team en het winnende concept van de auto. Na afloop van de Grand Prix van Nederland werd Verstappen gevraagd naar de opmerkingen van zijn voormalige titelrivaal. Tegenover onder meer RacingNews365 moet hij toegeven dat Hamilton hierin gelijk heeft. Wel wijst de Nederlander naar de dominante periode van Hamilton zelf. "Er is natuurlijk erg veel te danken aan het team en zo won Lewis zijn titels ook! Zo gaat het nou eenmaal in de Formule 1. De auto is ontzettend belangrijk, maar een exceptionele coureur - zoals Lewis ook is - maakt het verschil ten opzichte van teamgenoten en anderen."

Verstappen: "Er kan maar één auto winnen"

Vooral in de 'cruciale' races ziet Verstappen dat de coureur wel degelijk het grote verschil maakt. "Neem bijvoorbeeld Turkije (in 2020, red), toen het erg nat was. Je moest kalm blijven en geen fouten maken. Uiteindelijk won hij (Hamilton, red.) die race en dat is uiteindelijk wat een topcoureur moet doen." "Je maakt het verschil met andere snelle coureurs die toch net niet zó goed zijn. De auto kan zeer dominant zijn in de Formule 1, maar tussen teamgenoten kan er natuurlijk maar één winnen. Dat is waar je het verschil moet maken", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten