Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen realistisch na P4 in Frankrijk: "Komen veel tekort op de rechte stukken"

Eenzaam, zo kan de race van Max Verstappen in Frankrijk omschreven worden. De Red Bull-coureur reed naar de vierde plaats, een positie die hij dit seizoen voor de vijfde maal bekleedde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Franse Grand Prix liet direct de achilleshiel zien van de Red Bull-Honda combinatie. Max Verstappen kwam prima van zijn plaats, maar verloor op de rechte stukken in de eerste ronde zoveel dat hij bijna ingehaald werd door de McLaren van Carlos Sainz.

"Ik heb alles gegeven wat erin zat. De start zelf was goed, maar je ziet dat we echt tekort komen op de rechte stukken. Daarna had ik nog een mooie actie buitenom bij Leclerc, maar onze auto liep niet hard genoeg op het rechte stuk en dan kan je niets. Ik had nog het geluk dat ik in de eerste ronde niet ingehaald werd door een McLaren", klinkt de nuchtere analyse van de Nederlander bij Ziggo Sport.

Eenmaal verlost van de druk van Sainz reed Verstappen een eenzame race: "Ik heb mijn eigen race kunnen rijden en geprobeerd om Charles te volgen. Dat ging beter dan verwacht. Ik heb gemaximaliseerd, maar we moesten wel flink pushen op de banden. Er zat gewoon niet meer in vandaag."

Honda introduceerde een nieuwe versie van haar krachtbron in Frankrijk, maar dit leverde nauwelijks tijdwinst op: "We komen heel veel tekort op de rechte stukken en missen vermogen, zeker op dit circuit. De auto is nog niet optimaal, maar het zijn slechts een paar bochten waarin we minder snel zijn dan Mercedes. Ik denk dat we met minder downforce moeten rijden, maar dat lukt momenteel niet met onze auto omdat de achterkant niet sterk genoeg is."

10 reacties