Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2021

Verstappen sleutelt aan zijn Red Bull, Mercedes aan kop in tweede training GP Rusland

Max Verstappen begon de tweede training in Rusland met een hagelnieuwe motor, hetgeen hem een forse gridstraf oplevert. Daardoor focuste de coureur zich volledig op zijn raceafstelling tijdens de tweede training. Vooraan waren het de beide Mercedessen die het snelst waren.

Verstappen Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Een drukte van belang direct bij aanvang van de tweede vrije training op het Sochi Autodrom, met een mix van coureurs die op de zachte en medium band reden. Max Verstappen koos er, net als beide Mercedes-coureurs, voor om de sessie aan te vangen op de medium band.

Vooraan was het Charles Leclerc die op het zachte rubber een 1.34,9 klokte en daarmee Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Sergio Perez en Verstappen. Het team van Red Bull verving de complete power unit van Verstappen, waardoor de Nederlander zondag achteraan moet starten.

Uitslag Tweede vrije training - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Vooraan het veld werd het tempo flink opgevoerd door de Mercedes-coureurs. Bottas dook de 1.33 in en was nipt sneller dan Hamilton. Verstappen kwam er niet aan te pas en gaf een seconde toe, hetgeen niet erg is. Red Bull zal zich volledig richten op de racepace, in plaats van op de snelheid tijdens een snelle ronde.

Antonio Giovinazzi verloor de controle over zijn Alfa Romeo en crashte achterwaarts de muur in. De achterkant van zijn wagen liep daarbij de nodige schade op. De sessie werd middels een rode vlag stilgelegd, zodat dat marshalls de tijd kregen om alle rotzooi op de baan op te ruimen. De klok tikt tijdens een vrije training echter gewoon verder.

Met nog een dik kwartier op de klok werd de tweede training weer hervat. In het laatste kwart waren alle coureurs bezig met het rijden van hun long runs, maar mede door verkeer was het lastig om een goed beeld hiervan te krijgen. Wel was duidelijk dat Mercedes ijzersterk was, maar Verstappen leek qua pace goed aan te kunnen haken. De Nederlander was nog niet tevreden over de hoeveelheid vleugel waarmee hij reed: "Het is onmogelijk om in te halen met onze topsnelheid." En inhalen wordt zeer belangrijk gezien zijn gridstraf.

Bottas sloot de sessie nipt als snelste af voor Hamilton en de verrassend sterke Pierre Gasly. Perez wist zich niet in de top 10 te rijden en eindigde op de elfde positie op 1,3 seconden van Bottas.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Rusland 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"