Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2022

Verstappen snel, maar 'opgehouden' door Perez in tweede vrije training GP Azerbeidzjan

Charles Leclerc heeft de snelste tijd op de klokken gebracht in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan. Max Verstappen moet genoegen nemen met P3, nadat hij indirect gehinderd werd door Red Bull-teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In de tweede vrije training zien we Max Verstappen als allerlaatste in actie op de baan. In de eerste minuten sleutelt Red Bull, niet voor het eerst, driftig aan de achtervleugel (en het DRS-systeem?) van de Nederlander. Als hij naar buiten gaat is Charles Leclerc de snelste coureur met een tijd gereden op de medium banden. Ook Verstappen gaat na een klein kwartier naar buiten op die gele banden om zich daarop op te werken naar P2, op drie honderdsten van de Ferrari-coureur. Belangrijk om te melden: Leclerc profiteerde in zijn snelste ronde van een goede slipstream.

Als de zachte banden voor de dag worden gehaald, blijft Leclerc de snelste, terwijl kort daarachter Sergio Perez zijn teamgenoot een plekje naar achteren verwijst. De snelle ronde van de kampioen echter gaat verloren door gele vlaggen vanwege een uitstapje van diezelfde Perez.

Uitslag Tweede vrije training - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Opvallende naam in top vier

Is het een spannende, boeiende sessie? Nee, eigenlijk niet. Er zijn wel coureurs die even wat extra meters maken via de uitloopstroken, maar verder gebeurt er eigenlijk niet zoveel. Het goede nieuws voor Verstappen is, los van de snelheid die er wel lijkt te zijn, dat de problemen met de achtervleugel in ieder geval voor het moment opgelost lijken te zijn.

Opvallende naam bij de beste vier is die van Fernando Alonso. Hij blijft landgenoot Carlos Sainz voor, maar die reed zijn snelste ronde op de medium banden. In zijn snelste ronde moest hij van het gas voor het uitstapje van Perez, daar waar ook de snelle ronde van Verstappen aan verloren ging.

De Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton komen er op respectievelijk 1,3 en 1,6 seconden (beiden op softs) niet aan te pas. Het probleem van porpoising speelt hen op de lange rechte stukken van het Baku City Circuit andermaal parten. In de achterhoede vechten Williams en Haas uit wie net niet het langzaamste team is.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"