Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Snelheid Ferrari op rechte stukken is echt"

Het team van Ferrari is dit seizoen razendsnel op de rechte stukken, wat regelmatig voor gefronste wenkbrauwen zorgt. Max Verstappen geeft alle credits aan de krachtige Italiaanse krachtbron

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het team van Ferrari is momenteel ijzersterk op de rechte stukken, maar worstelt nog met haar bolide in de bochtige sectoren. Volgens Max Verstappen komt de enorme snelheid niet door aerodynamische concessies, maar gewoon door een beresterke motor.

"Meestal zie je de Ferrari's vliegen op de rechte stukken. dat komt niet doordat ze minder drag hebben, maar gewoon doordat ze meer vermogen hebben. Ik denk dat 80% van die snelheid afkomstig is van hun motor en misschien 20% van hun chassis", laat de Red Bull-coureur optekenen in gesprek met onder meer RacingNews365.

Daar waar andere teams met minder vleugel rijden, om zo een hogere topsnelheid te halen, is dat bij Ferrari niet aan de orde. "Je kan een andere achtervleugel gebruiken en zo met minder downforce rijden, maar dat is bij Ferrari niet het geval."

"Ze rijden met een soortgelijke achtervleugel als de concurrentie, maar hebben gewoon erg veel vermogen. Hun probleem is dat ze met het chassis nog niet de downforce levels van de concurrentie weet te halen", analyseert Verstappen het probleem van Ferrari.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

15 reacties