Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen sprak Hamilton niet meer na Abu Dhabi: "Ook geen reden toe"

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren de hoofdpersonen in de Formule 1 titelstrijd van 2021. Desondanks spraken de twee elkaar niet na de veelbesproken finale. Dat hebben ze tot op de dag van vandaag volgehouden.

Verstappen Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Lewis Hamilton zagen elkaar voor de aftrap van de Formule 1-wintertest voor het laatst in Abu Dhabi, daar waar de Red Bull-coureur ten koste van Lewis Hamilton zijn eerste wereldtitel veroverde. Daarna zagen ze elkaar niet meer, maar spraken ze ook niet meer met elkaar.

Als de Telegraaf Verstappen vraagt of hij Hamilton gedurende de winter nog een berichtje heeft gestuurd, antwoordt de Nederlander ontkennend: "Nee, maar daar was ook geen reden toe. We hebben elkaar ook nog niet gezien en dat is ook prima. Als coureurs kijken we allebei vooruit en gaan we er weer tegenaan."

In Barcelona werd Hamilton gevraagd of hij nog van plan was om Verstappen tijdens de wintertest te spreken, maar de Mercedes-coureur gaf aan dat het waarschijnlijk zou blijven bij elkaar passeren in de pitlane.

Tussen Hamilton en Verstappen is geen sprake van oud zeer, zoals dat misschien wel tussen Red Bull en Mercedes het geval was, maar ook die lucht lijkt redelijk te zijn geklaard. Verstappen verwacht desgevraagd ook niet dat het dit jaar weer net zo bont zal worden gemaakt als vorig jaar.

"Iedereen was zo gebrand op het winnen van de titel dat alles uit de kast werd gehaald, zoiets heb je niet als één partij duidelijk de overhand heeft. Dan hoeft het niet zo hard en verhit te worden. Ik verwacht dan ook niet dat het nog een keer gaat lopen zoals vorig jaar."

Hij grijpt 2021 wel aan als voorbeeld voor de stelling dat niets aan het toeval over kan worden gelaten. De coureur moet goed zijn, maar het team ook: "De wetenschap dat ik een goed team achter me heb staan, maakt mij beter. Het team weet op zijn beurt ook dat ik zodra ik in de auto spring altijd 110% geef."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull