Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spreekt concurrentie tegen: "Dan is er toch geen man overboord?"

Max Verstappen werd door de concurrentie tot topfavoriet gebombardeerd voor de Grand Prix van Spanje. De Nederlander houdt een slag om de arm, maar geeft wel toe dat de RB20 bij de karakteristieken van het circuit zou moeten passen.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen weken ging het veel over de vorm van Red Bull. Max Verstappen won weliswaar de Grand Prix van Emilia-Romagna en de race in Canada, maar had het niet makkelijk. De RB20 presteert niet goed op hobbels en kerbstones, waardoor bijvoorbeeld het weekend in Monaco vrij slecht verliep met een zesde plaats.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje heersen er andere verwachtingen in de paddock. Er wacht een raceweekend op een traditioneel circuit en McLaren en Ferrari verwachten wel dat Red Bull weer het snelste team gaat zijn. Ziet Verstappen dat zelf ook zo?

"Ik denk niet dat het zoals het begin van het seizoen gaat zijn", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "We weten wel dat dit circuit beter bij onze auto zou moeten passen. We kijken er naar uit, maar ik weet ook dat de andere teams veel dichterbij zijn gekomen. Zij hebben vrij veel vertrouwen. Maar als je het vergelijkt met de laatste paar races, zou dit een betere baan voor ons moeten zijn."

Is het al met al wel een cruciaal weekend voor Verstappen en Red Bull? Als je in Spanje goed presteert, zou dat op andere traditionele circuits ook het geval moeten zijn. "Er is geen spanning. We willen het altijd goed doen en weten ook dat de rest volle bak pusht. We moeten gewoon een goed weekend afwerken, zoals we altijd willen. Stel dat het niet volgens plan verloopt, dan is er toch geen man overboord? Je blijft hard werken en probeert het altijd beter te doen. Er komen nog zoveel races aan waar je veel punten kan scoren. Uiteraard willen we hier wel goed presteren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"