Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stipt nadeel aan voor Red Bull tijdens GP-weekend Monaco

Max Verstappen ziet een klein nadeel voor Red Bull in Monaco. De kwalificatie is zeer belangrijk op het krappe stratencircuit, maar juist dan verwacht de Nederlander dat het wat lastiger zal worden.

Een van de hoogtepunten van het Grand Prix-weekend in Monaco ziet men op de zaterdag tijdens de kwalificatie. Een goede kwalificatiepositie is bijna de helft van het werk, want op de straten in Monte Carlo is het zeer lastig om in te halen. Wie vooraan start, heeft dus een extra groot voordeel. Juist hier is Red Bull echter in het nadeel, zo moet Max Verstappen toegeven. De Limburger legt voorafgaand aan de vrije trainingen aan onder meer RacingNews365 uit dat hij op zaterdag nog niet alles uit één ronde kan persen. "Ik denk dat het vooralsnog wat lastiger is voor ons, het rijden van één (snelle) ronde." Ondertussen verwacht hij veel van de concurrenten. "Ik denk ook dat, kijkend waar Ferrari tot op heden sterk was, ze het hier met lage snelheden het ook goed gaan doen", aldus Verstappen. "We moeten ons echter vooral focussen op onszelf. We zullen proberen de juiste balans te vinden."

Stuivertje wisselen tussen Ferrari en Red Bull

Ferrari stond tijdens de eerste zes Grands Prix viermaal op poleposition. De overige twee poles gingen naar Verstappen en Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. Over één ronde is de Scuderia wat sterker, maar tijdens de race wisselt het: Leclerc was in Spanje de snelste coureur, maar viel uiteindelijk uit met motorproblemen. Verstappen won ondertussen elke Grand Prix waarbij hij de finish haalde, al wordt het zonder pole in Monaco een stuk lastiger. Op zaterdag 16:00 uur zal de kwalificatie van start gaan, waarna we na ongeveer een uur zullen weten welk team het snelst is over één ronde in Monaco.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen