Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tevreden na duidelijke progressie in tweede training GP Frankrijk

Max Verstappen toonde zich tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk over de boordradio meer tevreden met de auto dan in VT1 op Paul Ricard. Aan het eind van de vrijdag is hij dan ook goed gemutst.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen klokte in de de eerste vrije training de derde tijd. In die sessie klaagde hij over de voorkant, die stuurde niet in zoals hij zou willen. Red Bull veranderde tussen de beide trainingen het nodige en dat lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Verstappen is in ieder geval happy na de tweede training.

"Ik denk dat we ons goed hebben weten te verbeteren, zelfs tijdens de tweede vrije training nog", zo begint Verstappen zijn verhaal in gesprek met Sky Sports F1. "Na VT1 was ik niet geheel tevreden en ook VT2 startte wat moeizaam, maar op de tweede set banden ging het een stuk beter. De auto voelde beter aan."

Maar Verstappen spreekt over lastige omstandigheden op Circuit Paul Ricard: "Het open karakter van het circuit geeft de wind vrij spel. Dat maakt het niet makkelijk om een perfecte ronde te rijden. Maar het einde van de dag was goed, dus hopelijk zijn we competitief."

Gevraagd wat de grootste uitdagingen zijn die met de wind gepaard gaan, wijst Verstappen op de snelheid in de bochten: "Het wordt lastiger om dat goed in te schatten. Natuurlijk geldt dat voor iedereen, dus we moeten gewoon een oplossing vinden waarmee we om dat soort problemen heen kunnen rijden."

Is Red Bull opgewassen tegen Mercedes dit weekend? "De vrijdag was goed, maar je weet natuurlijk niet wat de anderen 's nachts nog vinden. Maar ook de long runs van vandaag zagen er redelijk goed uit. Ik weet zeker dat het weer heel dicht op elkaar zal zitten. Makkelijk zullen we het sowieso niet krijgen."

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Frankrijk 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten