Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen verbaasd door crash: "Ik deed niets anders dan normaal"

Max Verstappen gaf een kus aan de muur in de laatste bocht van zijn beslissende Q3-ronde. Het kostte hem de poleposition, want hij was bezig aan een megaronde. Hij legt uit wat er in zijn ogen gebeurde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In Q3 waren alle toppers al gefinisht toen Max Verstappen nog een laatste poging deed. Hij zette twee paarse sectoren neer en hij leek een verpletterende ronde neer te gaan zetten, maar toen was daar de laatste bocht.

Hij legt na afloop uit wat er gebeurde in gesprek met onder meer RacingNews365. "Ik kwam bij de bocht aan en dacht dat ik op hetzelfde punt remde als voorheen, maar ik blokkeerde mijn banden een beetje. Ik probeerde mijn ronde nog af te maken, maar ik raakte de muur en kon niet verder."

Hij baalt er, logischerwijs van, want hij had zelf door dat het een heerlijke ronde was. "Het is enorm teleurstellend natuurlijk, want we hadden een goede auto in de kwalificatie en alles leek samen te komen. Het is lastig om een ronde te perfectioneren, maar in Q3 ging dat goed. Helaas kon ik de ronde niet afmaken, dus echt heel jammer."

Verstappen wist dat hij razendsnel was

Verstappen wist op het moment dat hij de laatste bocht in ging al dat hij ruim voor lag op de ronde van Hamilton, maar toch besloot hij de laatste bocht nog sneller te willen gaan. Uiteindelijk lijkt hem dat de kop te hebben gekost.

"Ik zag dat het een goede ronde was en 0,3 sneller was. Ik dacht dat ik in de laatste bocht nog meer kon winnen. Ik wist dat Lewis anderhalf tiende voor me lag. Ik pakte het echter gewoon aan zoals ik normaal altijd doe, maar op een of andere manier blokkeerde ik mijn banden", klinkt hij verbaasd.

"Ik moet gaan kijken of ik later remde dan eerst, maar voor mijn gevoel was dat niet het geval. Het was echt een hele goede ronde tot dat moment en ik genoot er echt van. Dat ik 'm dan niet af kan maken is uitermate teleurstellend, zeker in dit gevecht wil je gewoon vooraan staan", zo sluit hij zuchtend af.

Doornbos: "Verstappen zal tot het uiterste gaan voor de wereldtitel"

Terwijl de titelstrijd in volle gang is, bekijkt Robert Doornbos het intense gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. In onderstaande video praat de oud-coureur over de titelkansen van de Nederlander én over de bijzondere Red Bull- en Verstappen expositie die nu te zien is in Breda!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

35 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche