Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbaast recordkampioen: "Denk niet dat Max op veel vlakken veel sterker is"

Wie terugkijkt naar het Formule 1-seizoen van 2023 kan simpelweg niet om Max Verstappen heen. De wereldkampioen domineerde als nooit tevoren, zagen ook David Coulthard, Mika Hakkinnen en Tom Kristensen.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Negentien GP-zeges die resulteerden in zijn derde wereldtitel. Max Verstappen zette in 2023 zijn handtekening onder het meeste dominante seizoen ooit in de Formule 1. Nu het terugblikken op het afgelopen seizoen volop bezig is, kan niemand dan ook om de Nederlandse Red Bull-coureur heen.

David Coulthard genoot van Verstappen, maar ook hoe achter de Nederlander het veld dicht bij elkaar zat. "Ik denk dat het echt indrukwekkend is geweest, vooral in de kwalificatie, om te zien hoe dicht al de verschillende auto's en teams bij elkaar zitten. In de race hebben we er met Max iemand gehad die er bovenuit stak", zegt Coulthard in Viaplay F1 Talks. "Was het voor jou ook een klassiek Formule 1-seizoen Mika? Of had je graag gezien dat Max wat meer onder druk was gezet?", vraagt Coulthard aan voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen.

"Als je het aan de fans vraagt, dan denk ik dat ze graag meer concurrentie zouden zien en dat op die manier niet alleen Max wint. Hij domineerde het seizoen, maar ik vond het heel interessant. Ik had zelf verwacht dat de andere teams echt dichter bij Red Bull zouden komen. Om de een of andere reden vinden ze (Red Bull, red.) gewoon steeds iets nieuws. En ik geloof ook dat Max steeds meer vertrouwen in zichzelf kreeg en hij was in staat om de auto meer en meer tot de limiet te pushen", geeft Hakkinnen aan.

Mr. Le Mans verbaast

Coulthard: "Ik moet mezelf af en toe knijpen. Ik ben een grote Max-fan. Wat hij heeft bereikt en zijn relatief jonge Formule 1-carrière is fenomenaal. Het lijkt er nog steeds op dat hij een beetje voor verdeeldheid zorgt. Dat was bij Lewis in zijn vroege carrière ook. Mensen vinden hem leuk of niet. Waar denken jullie twee heren dat Max staat op de lijst van allergrootste in de Formule 1? Hij is drievoudig kampioen, dus hij moet daar toch bij staan?", vraagt Coulthard ook aan Tom 'Mr. Le Mans' Kristensen.

De Deense Le Mans-recordkampioen kan dit alleen maar beamen. "Absoluut. Er waren zoveel hoogtepunten als je terugkijkt naar het seizoen. De laatste maanden vat het samen. In Austin had Hamilton de pace om Max te verslaan, in Brazilië had Norris de pace en in Las Vegas was het Leclerc. Dat deden ze niet, maar F1 is heel spannend geweest, maar Max is het hoogtepunt geweest. Het seizoen was zeer interessant, echt fantastisch."

"Wat hij heeft bereikt in de moderne tijd, met een recordaantal overwinningen... Het veld in de Formule 1 heeft nog nooit zo dicht bij elkaar gezeten, maar het lijkt wel of Max geen zwaktes heeft. Ik denk niet dat hij in veel dingen veel sterker is, maar hij levert gewoon altijd een fantastisch Grand Prix-weekend af. Het zijn natuurlijk nog 'maar drie' wereldkampioenschappen. Het is absoluut geweldig en er bestaat geen twijfel over dat hij er nog meer zal winnen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld