Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vergeleken met Federer en Jordan: "Kan dingen die niemand anders kan"

Max Verstappen is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste Formule 1-sterren van het moment. De technisch directeur van Red Bull, Pierre Waché, vergelijkt hem zelfs met twee andere sportlegendes: Roger Federer en Michael Jordan.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het talent van Max Verstappen werd al vrij vroeg in zijn autosportcarrière opgemerkt en sindsdien is zijn ontwikkeling zeer snel gegaan. Verstappen lijkt haast niet te stoppen sinds zijn eerste wereldtitel in 2021 en dus voegde hij sindsdien nog eens twee titels aan zijn lijstje toe. Hij staat er bovendien goed voor om in 2024 zijn vierde titel op rij binnen te slepen, waarmee hij zich als viervoudig wereldkampioen in een mooi rijtje kan scharen naast Alain Prost en Sebastian Vettel.

Maar hoe kijkt een van de mensen met wie Verstappen veel werkt, de technisch directeur van Red Bull, Pierre Waché, naar Verstappen? "Hij is net zoals alle legendes in elke sport. Sommige mensen zijn in staat om dingen te doen die niemand anders kan. Ik weet niet hoe of waarom dat kan, maar hij kan het. Hij is zoals Roger Federer en Michael Jordan. Dit soort mensen kunnen dingen doen die niemand anders kan", zo legt Waché uit in gesprek met Crash.net

"De coureur heeft de controle in de auto en Max heeft het vermogen om de auto te besturen en te bedienen op een manier waar niemand anders toe in staat is. Het geeft hem de mogelijkheid om eerst wat hersencapaciteit vrij te maken om tegelijkertijd te rijden en te analyseren wat hij nodig heeft en wat hij wil. Zijn feedback is erg interessant, omdat hij de auto op de limiet laat werken, zoals niemand anders dat doet."

En daarbij is de feedback van Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez van cruciaal belang om de verbeteringen te vinden voor de RB20. "De feedback van beide coureurs is heel belangrijk voor hoe we de auto ontwikkelen en hoe we oplossingen vinden voor problemen, want een snelle auto maken is in principe niet moeilijk. Wat wel moeilijk is, is om een auto snel én bruikbaar te maken voor de coureurs. Als ik in de auto zou zitten, zou ik niet in staat zijn om de prestaties eruit te halen. Je gebruikt dit soort auto's zo specifiek dat het heel belangrijk is hoe de coureur alles gebruikt."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder