Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje

Voordat er een meter is gereden, wordt er al veelvuldig over Max Verstappen en Red Bull gesproken in de Verenigde Staten. Een trucje is het onderwerp van gesprek, maar Verstappen legt haarfijn uit hoe het werkt.

Verstappen Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Woensdag werd duidelijk dat de FIA strengere controles gaat toepassen op rijhoogtes van auto's. Verschillende teams betichten Red Bull er namelijk van dat zij een trucje zouden gebruiken binnen parc fermé. Een monteur zou ongezien de t-tray op de vloer, ook wel bib genoemd, kunnen aanpassen om zo de rijhoogte te verstellen, met geoptimaliseerde prestaties in de kwalificatie en race tot gevolg.

Red Bull gaf toe dat ze zo'n systeem gebruiken, al was het team er ook als de kippen bij om aan te geven dat het systeem binnen parc fermé niet toegankelijk is. Verstappen legt uit hoe het systeem werkt.

"Het is openbaar, toch?", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Iedereen kan het zien. Voor ons was het een eenvoudig hulpmiddel als de onderdelen niet op de auto zaten. Het was makkelijk om de auto aan te passen, maar zodra de hele auto in elkaar was gebouwd, kon je er niet meer aan zitten. Voor ons verandert het niets. Toen ik het las, dacht ik dat andere teams het gebruikte. Daarna vond ik uit dat het om ons ging. We hebben het niet eens besproken in de briefing."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje