Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart waarom hij nooit op ovals zal racen

Max Verstappen is in de Formule 1 één van de absolute sterren en daar waar diverse F1-coureurs in de nadagen van hun carrière de overstap maken naar de Amerikaanse IndyCar zullen we Verstappen daar niet snel in actie zien.

Met snelheden van bijna 400 kilometer per uur racen de Amerikaanse IndyCar-coureurs over de ovals. Het levert spektakel op en de Indy 500 is een van de meest prestigieuze races te wereld. Ondanks deze aantrekkingskracht ziet Max Verstappen zich niet snel racen op de high speed ovals. "Ik hou ervan om IndyCar te kijken. Het is natuurlijk wel wat verschillend ten opzichte van de Formule 1, maar dat is denk ik goed en maakt het leuk om te kijken", vertelt Verstappen aan NBC Sports. "Zelf ben ik blij dat ik in de Formule 1 rijd, want ik ben geen grote fan van ovals. De stratencircuits en reguliere banen zijn goed, maar ik wil niet graag op ovals racen." "Dat komt door het risico, want het risico op een grote crash is groot. Natuurlijk zijn er ook in de Formule 1 risico's, maar als je een muur raakt met 300 per uur, dan is dat zeker niet prettig. Dat risico is hoger in de IndyCar en zeker als je iemand anders raakt en de hekken invliegt. Er zijn volop voorbeelden waarin het niet goed afliep, of waarin coureurs ernstig gewond raakten." "Ik vind IndyCar leuk om naar te kijken en heb veel respect voor de coureurs, maar ben erg blij met waar ik nu rijd."

Verstappen begrijpt overstap van F1-coureurs naar IndyCar

Voormalig F1-coureurs Marcus Ericsson en Romain Grosjean zijn recente voorbeelden van rijders die de overstap naar Amerika maakten. Daarnaast zien we steeds meer jonge talenten de overstap maken vanuit Europa naar Amerika. Verstappen begrijpt hun keuze wel. "Het draait er ook om of je de kans hebt om in de Formule 1 te rijden of dat er het juiste stoeltje niet voor je is. IndyCar is een geweldig alternatief om te racen, omdat het niveau er super hoog is. Ze racen op geweldige circuits, met geweldige teams." "Als je de kans krijgt om bijvoorbeeld IndyCar te gaan rijden, in plaats van bijvoorbeeld de Formule E, dan kan ik het volledig begrijpen omdat de snelheden hoger liggen en het echte raceauto's zijn. Ik denk dat dit ook de reden is waarom sommige jongens die nu in de Formule 2 rijden, maar geen kansen zien in de F1, naar de IndyCar gaan", aldus Verstappen, mogelijk doelend op Alpine-junior Christian Lundgaard, van wie onlangs bekend werd gemaakt dat hij volgend jaar uitkomt voor Rahal Letterman Lanigan Racing.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"