Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart waarom Perez geen slipstream gaf tijdens kwalificatie Frankrijk

Het team van Ferrari was uiterst succesvol met het slipstreamen tijdens de kwalificatie. Red Bull koos ervoor om deze tactiek ook tijdens de tweede run in Q3 niet te kopiëren. Max Verstappen legt na afloop uit waarom dit het geval was.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen leek lang serieus te kunnen strijden voor de pole op Paul Ricard. Met nog enkele minuten te gaan keek hij tegen een achterstand van slechts 0,008 seconde aan ten opzichte van Charles Leclerc. De Ferrari-coureur profiteerde in zijn eerste run van een slipstream van teamgenoot Carlos Sainz. Red Bull hanteerde die tactiek niet tijdens de kwalificatie, maar Ferrari paste hem nogmaals, perfect, toe in de slotseconden.

Leclerc verbeterde zijn tijd fors, terwijl Verstappen slechts enkele duizendsten won. Hierdoor ontstond er een gat van drie tienden. Verstappen gelooft niet dat hij met een perfecte laatste ronde wel de pole had kunnen veroveren.

"Nee, omdat Ferrari twee tot tweeënhalve tienden won met het slipstreamen, dat zei Charles tegen mij. Het was ook heel logisch dat ze het doen", vertelt hij in gesprek met een klein clubje journalisten waaronder RacingNews365.

Verstappen had ook geen slipstream verwacht

De teamleiding van Red Bull verkoos ervoor om geen 'teamorder' toe te passen. Perez stond derde na de eerste run op ruim vier tienden en leek daarmee kansloos te zijn voor de pole, terwijl hij meer dan een halve seconde voorstond op de vierde plaats. Waarom kopieerde Red Bull de slipstream-strategie van Ferrari niet?

"We willen allebei natuurlijk de best mogelijke positie hebben. Daarom denk ik dat we dat soort dingen nu niet doen. We hadden ook allebei geen penalty. Als een auto achteraan moet starten is het heel logisch, maar anders is het heel lastig om dat voor elkaar te krijgen."

"Het lijkt me ook logisch, ik denk dat het anders ook apart is om te doen. We strijden allebei nog voor de titel, dus dan is dat lastig uit te leggen. Er is ook totaal niet over gesproken. Het is aan Ferrari als ze dat willen doen, maar binnen ons team hebben we het er niet over gehad."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken