Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verwerpt 'oneerlijk voordeel' Mercedes: "Moeten wij het maar beter doen"

Dit weekend wordt het tweede Grand Prix-weekend met een sprintkwalificatie, op een van oudsher typisch Mercedes-circuit. Is dat geen oneerlijke keuze van de Formule 1? Max Verstappen denkt van niet.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Mercedes won vijf van de laatste zeven Grands Prix op Monza. Vorig jaar was hij snel, maar een tijdstraf voor het maken van een pitstop toen de pits dicht was, wierp hem terug. Monza mag met recht een Mercedes-circuit genoemd worden. Gevraagd door Ziggo Sport of het dan niet oneerlijk is om juist op dit circuit een weekend af te werken waarin drie punten meer te verdienen zijn, antwoordt Verstappen ontkennend.

"Je kan moeilijk zeggen dat omdat Mercedes hier altijd dominant is, je hier die sprintrace niet kan houden. Red Bull is daarentegen altijd goed in Monaco, maar daar zijn dan maximaal 25 punten te verdelen", aldus de Red Bull-coureur.

Als men Mercedes ervan wil houden met de volle 29 punten naar huis te gaan (3 voor sprintrace, 25 voor 'hoofdrace' en één voor snelste ronde), dan is dat vooral de taak van Red Bull zelf: "Het is hoe het is en dan moeten wij er maar voor zorgen dat wij hier beter zijn."

Ook interessant:

Video: Alles over het misschien wel slechtste circuit voor Verstappen

Topsnelheid is van doorslaggevend belang, evenals een goede balans bij het insturen van de vele chicanes. Niks overigens dat Rudy van Buren je niet vertelt als hij je meeneemt voor een ronde over het beroemde circuit van Monza.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten