Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen vierde, Mercedes declasseert concurrentie in kwalificatie GP Frankrijk

De dominantie van Mercedes ging in Frankrijk onverminderd voor tijdens de kwalificatie. Lewis Hamilton was teamgenoot Valtteri Bottas te snel af. Max Verstappen kon in zijn Red Bull niet meedoen in het gevecht voor de pole en start als vierde.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op een stoffige baan ging de kwalificatie voor de Franse Grand Prix van start, waarbij de teams van Ferrari en Mercedes geen enkel probleem kenden in Q1. Max Verstappen verging het in zijn eerste run minder goed, maar uiteindelijk wist de Nederlander met de hakken over de sloot als veertiende door te gaan naar Q2.

Het was wederom dringen voor de laatste posities in de top vijftien, waarbij de tijden in de slotseconden flink omlaag doken. Daniil Kvyat, Romain Grosjean, Lance Stroll, George Russell en Robert Kubica wisten zich niet te plaatsen voor het tweede deel van de kwalificatie.

In Q2 legden de topteams de basis voor hun racestrategie. De band waarop een coureur in deze sessie zijn snelste tijd noteert, is de band waarop hij de race zondag moet starten. Mercedes, Ferrari en Verstappen wisten zichzelf op de medium band te kwalificeren.

Op de gele band wist Verstappen zich wel eenvoudig te kwalificeren voor het derde en laatste del van de kwalificatie. Ditmaal was het Pierre Gasly die met de hakken over de sloot zichzelf als tiende wist te plaatsen, wel gebruikte de Fransman daarvoor de zachte band, wat hem zondag een strategisch nadeel oplevert tijdens de race.

Afvallers: Alexander Albon, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Sergio Perez en Kevin Magnussen.

Uitslag Kwalificatie - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q3 reden alle coureurs, verplicht, op de rode soft band. Met de motoren vol open geschroefd, de party modus in gebruik en verse banden gingen de coureur het gevecht voor de pole aan.

Dit werd een strijd tussen de beide Mercedessen, die meer dan een halve seconde sneller waren dan Leclerc op de derde plaats. Verstappen vond zichzelf na de eerste run terug op de vierde positie, maar keek tegen een achterstand van 1,2 seconde aan. Verrassend genoeg wist hij de McLarens van Carlos Sainz en Lando Norris minder dan één tiende voor te blijven.

In de slotminuut was het aan de beide Mercedes-coureurs om het onderlinge gevecht te beslissen. Hamilton wist zijn tijd nog verder aan te scherpen. Verstappen ging in de slotseconden naar de vierde plaats, voor de beide McLarens, op een volle seconde achter de polesitter.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"