Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vol verbazing na winst in Abu Dhabi: "Ongelooflijk dat dit ons is gelukt"

Max Verstappen won in Abu Dhabi voor het derde jaar op rij de race op het Yas Marina Circuit. Nog meer bijzonder was het feit dat het zijn vijftiende GP-zege van het jaar was. Zelf kan hij het bijna niet geloven.

Als kers op de taart wist Max Verstappen na een ultradominant Formule 1-seizoen ook nog overtuigend de laatste Grand Prix van het jaar, die in Abu Dhabi, te winnen. Van het begin tot aan het einde reed hij aan de leiding. Een prima zondag, zo oordeelt hij na afloop zelf. "Het was een goede race. Het ging allemaal om het managen van de banden. We wisten goed voor de medium banden te zorgen aan het begin van de race en op de harde banden was het gewoon vanaf de eerste ronde tot aan de laatste ronde van de race managen."

Ongelooflijk

Af en toe is Verstappen nog steeds verbaasd over hoe goed zijn seizoen werkelijk is. Zege nummer vijftien, dat had hij zelfs in zijn stoutste dromen niet verwacht. "Ja, het is geweldig om weer te winnen hier in Abu Dhabi. Dat het mijn vijftiende overwinning van het seizoen is, is ongelooflijk!" Om dat nóg eens te flikken wordt een hele uitdaging, maar Verstappen gaat er wel voor! "Ik heb er van genoten om met het hele team te werken en dit te kunnen bereiken. Het wordt lastig om dit nog eens na te doen, maar het is ook een goede motivatie om het volgend jaar nog eens zo goed te doen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen