Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vraagt Mercedes om een gunst: "Dat is belangrijker"

Max Verstappen moet op zondag de Hongaarse Grand Prix aanvangen vanaf de tiende plaats, nadat zijn kwalificatie in het water viel door een motorprobleem. Hij hoopt op zondag dat Mercedes hem een gunst kan doen

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een razendspannend slot van de kwalificatie op de zaterdag van het Hongaarse Grand Prix-weekend, waarin George Russell verrassenderwijs met de poleposition aan de haal ging. Max Verstappen kon geen rol spelen in de prachtige apotheose op de Hungaroring, want zijn motor speelde hem in Q3 parten.

Zonde, oordeelt de Nederlander, want het zag er nog zo veelbelovend uit eerder in de kwalificatie, nadat zijn Red Bull-team zeer goed werk had verricht op weg naar de kwalificatie.

"Onze pace was goed! Ik was positief verrast", vertelt Verstappen tegen onder meer RacingNews365. "Alle dames en heren hier op het circuit, maar ook in de fabriek, hebben van vrijdag op zaterdag veel geanalyseerd. We waren namelijk totaal niet tevreden. We hebben een paar hele positieve veranderingen doorgevoerd, waardoor de auto veel beter te besturen was voor mij."

"We zagen er daardoor heel competitief uit. In Q2 waren we elke keer snel, zelfs op minder verse banden, dus ik keek uit naar het derde deel van de kwalificatie, maar dat verliep niet volgens plan. Ik wist dat de pace in de auto zat, maar helaas kon ik het niet laten zien. Ik was verrast om George op pole te zien! Mercedes zat dichtbij, maar ik had niet verwacht dat ze in Q3 die sprong zouden maken. Dat is ook mooi voor mij!"

Verstappen hoopt op Russell

Verstappen doelt daarmee op het feit dat de Mercedes-coureur op zondag voor de beide Ferrari's op de grid zal staan. Verstappen zelf zal de Hongaarse GP dus vertrekken vanaf plek tien, met in zijn kielzog de tegenvallende Sergio Perez.

Alle andere toppers staan ver voor Verstappen op de grid, aangevoerd door de polesitter Russell. Gevraagd of George hem zo een gunst heeft gedaan in de titelstrijd, zegt de regerend kampioen en huidig kampioenschapsleider te hopen dat de jonge Brit hem vooral op zondag zal helpen.

"Mercedes moeten mij op zondag een gunst doen! Dat is belangrijker", zo doelt hij al lachend op het feit dat er tijdens de race pas punten uit worden gedeeld.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen