Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen weerspreekt problemen met achterzijde RB16: "Dankzij spins ken ik de limiet"

Max Verstappen ging gedurende de testdagen in Barcelona meermaals achterstevoren. Hoewel dat doorgaans geen onderdeel uitmaakt van de plannen zegt Max Verstappen er toch wat aan te hebben gehad.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na elke spin bagatelliseerde Max Verstappen al het effect ervan door te stellen dat er niks aan de hand was. "Het hoort bij testen", zo klonk het devies en ook vandaag herhaalt hij die woorden ten overstaan van onder andere RacingNews365. Gevraagd naar of er mogelijk problemen zijn met de achterkant van de auto, waardoor de auto soms wat te 'loose' wordt, antwoordt Verstappen gevat.

"We wisten dat we vandaag plaats zouden nemen in deze persconferentie, dus met die spins wilden we jullie wat voer geven om over te praten. Maar nee, er zijn geen problemen aan de achterzijde van de auto. Die spins horen erbij als je de limiet soms opzoekt. Ze hebben ook daadwerkelijk effect gehad, want ik weet nu waar de limiet ligt."

Verstappen benadrukt dat de auto goed voelt, evenals de motor, die 'voelbaar' een stap voorwaarts heeft gemaakt. Hij moet ermee de strijd aan kunnen gaan met Lewis Hamilton, maar gevraagd naar of hij meer voldoening haalt uit het verslaan van de wereldkampioen dan uit het verslaan van ieder ander, geeft hij aan dat dat hem niets uitmaakt.

"Wereldkampioen Lewis Hamilton verslaan is misschien één keer leuk, maar na je carrière kijk je daar niet anders op terug dan wanneer je iemand anders zou verslaan. Ik wil hoe dan ook winnen en daarbij maakt het me niet uit wie ik moet verslaan, of dat nou een rode, zilvergrijze, of roze bolide is en of het nu een rookie of een zesvoudig wereldkampioen betreft."

Met medewerking van Aaron Deckers.

10 reacties