Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen weet wat de sleutel is naar nieuw Red Bull-succes in Miami

Max Verstappen en Red Bull komen in een blakende vorm aan in Miami, waar men dit weekend voor het eerst gaat racen in de Formule 1. De Nederlander weet wat er dit weekend zeer belangrijk is op weg naar hopelijk opnieuw een dubbelzege voor Red Bull.

Max Verstappen was twee weken geleden ongenaakbaar toen er in Imola werd geracet. Tijdens een bijzonder weekend, met een sprintformat en regenachtige omstandigheden, waren de Nederlander en zijn team dominant. In Miami hoopt hij dat dunnetjes over te kunnen doen. "Je moet altijd proberen om het weekend in Imola te evenaren. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar we gaan zien wat we hier kunnen doen. We hebben een goede auto, dus kunnen weer een goed resultaat neerzetten", zo klinkt de Red Bull-coureur hoopvol in gesprek met onder meer RacingNews365 . Van het nieuwe circuit in Florida is hij in ieder geval gecharmeerd. "De snelle bochten hier zijn cool en de straten zijn lang. Op een deel van het circuit is het ook erg krap, dus dat wordt ook interessant. We gaan zien hoe we de auto het beste af kunnen stellen voor die twee verschillende karakteristieken van het circuit."

De sleutel naar nieuw Verstappen-succes?

Gevraagd wat er in de jacht op zijn tweede achtereenvolgende zege het belangrijkst is, dreunt Verstappen meteen een lijst met belangrijke punten op. "Op een nieuw circuit kan er veel fout, maar ook veel goed gaan. We moeten erachter komen wat werkt voor ons en we moeten de baan snel beter leren kennen. Eerst moeten we goed kijken naar de omstandigheden, naar het asfalt, en hopelijk kunnen we vanuit dat punt vervolgens iets vergelijkbaars presteren als in Imola." Verstappen erkent dat er in Imola veel randfactoren waren waardoor de prestaties van Red Bull misschien iets vertekenden. Deze week komen hij en zijn team meer te weten over de werking van de nieuwe updates, die sinds het vorige raceweekend op de auto zitten. "In Imola was het een hectisch weekend, met de sprint en de wisselende omstandigheden. Daar moest je een ronde perfectioneren, ervoor zorgen dat de banden werkten en dat je geen fouten maakte." "In Miami gaan we ons tweede weekend in met de nieuwe upgrades, maar het is een nieuw stratencircuit waarvan we de griplevels niet kennen. Hier zal het er wederom om draaien dat we de temperatuur in de banden maximaliseren, maar ook de slijtage minimaliseren. Elk nieuw onderdeeltje op de auto, dat je helpt om sneller te gaan, zal een beetje helpen zolang de omstandigheden niet zo (wisselvallig, red.) zijn als in Imola", zo sluit Verstappen af.

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola