Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen wijst misdragende F1-fans terecht: "Een normaal mens doet dat niet"

Max Verstappen heeft geen goed woordje over voor de Formule 1-fans die zich dit weekend misdragen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Er kwamen namelijk links en rechts geluiden van fans die zich racistisch en vrouwonvriendelijk uitten en anderen lastig vielen. Ongelooflijk, oordeelt de Red Bull-coureur.

F1-fans Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Dit weekend kwamen er veel geluiden en berichten naar buiten vanuit Oostenrijk dat Formule 1-fans die de race bezoeken zich misdragen. Racistische leuzen en het lastig vallen van vrouwelijke fans zou daar onder vallen.

De Formule 1 ontving daar meldingen van en moest zelfs een ongebruikelijk statement naar buiten brengen waarin ze het gedrag veroordeelden. Ook Max Verstappen heeft nu zijn zegje gedaan.

De Red Bull-coureur is duidelijk. Dit kan en mag niet voorkomen. "Dit is niet goed. Dit zou nooit mogen gebeuren, nergens."

"Ik heb een paar dingen gelezen, een paar schokkende dingen gelezen. Dat is duidelijk niet oke. Ik zou dit niet eens horen te zeggen. Een normaal mens moet toch snappen dat hij zich niet zo kan gedragen?"

"Het is geen excuus, maar de fans kijken naar de race, gaan terug, feesten en drinken alcohol. Soms kan je dan domme dingen doen. Dat kan gereguleerd worden. Soms is het tijd om naar bed te gaan en niet door te gaan met drinken. Met alcohol op kan je stomme dingen doen, maar dat is geen excuus."

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen