Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst misdragende F1-fans terecht: "Een normaal mens doet dat niet"

Max Verstappen heeft geen goed woordje over voor de Formule 1-fans die zich dit weekend misdragen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Er kwamen namelijk links en rechts geluiden van fans die zich racistisch en vrouwonvriendelijk uitten en anderen lastig vielen. Ongelooflijk, oordeelt de Red Bull-coureur.

F1-fans Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Dit weekend kwamen er veel geluiden en berichten naar buiten vanuit Oostenrijk dat Formule 1-fans die de race bezoeken zich misdragen. Racistische leuzen en het lastig vallen van vrouwelijke fans zou daar onder vallen.

De Formule 1 ontving daar meldingen van en moest zelfs een ongebruikelijk statement naar buiten brengen waarin ze het gedrag veroordeelden. Ook Max Verstappen heeft nu zijn zegje gedaan.

De Red Bull-coureur is duidelijk. Dit kan en mag niet voorkomen. "Dit is niet goed. Dit zou nooit mogen gebeuren, nergens."

"Ik heb een paar dingen gelezen, een paar schokkende dingen gelezen. Dat is duidelijk niet oke. Ik zou dit niet eens horen te zeggen. Een normaal mens moet toch snappen dat hij zich niet zo kan gedragen?"

"Het is geen excuus, maar de fans kijken naar de race, gaan terug, feesten en drinken alcohol. Soms kan je dan domme dingen doen. Dat kan gereguleerd worden. Soms is het tijd om naar bed te gaan en niet door te gaan met drinken. Met alcohol op kan je stomme dingen doen, maar dat is geen excuus."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team