Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen wil geen tweede Raikkonen worden: "Zonder winkansen is het klaar"

Als voor Max Verstappen de tijd bij de topteams erop zit, ziet hij het niet zitten een nieuw avontuur aan te gaan met een minder sterk team: "Dan houdt het wel op."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen rijdt in de Formule 1 om te winnen, iets dat hij met acht Grand Prix-overwinningen in zijn carrière op regelmatige basis doet. Slaagt hij daar echter niet meer in, dan zwaait hij de Formule 1 vaarwel, zo geeft hij aan aan tafel bij Peptalk.

Als het tussen de sporters aan tafel onderling gaat over het nemen van verlies en hoe men daarmee om gaat, merkt Max Verstappen op dat men in de Formule 1 grotendeels afhankelijk is van hoe sterk een team is en dat het niet enkel aankomt op het wel of niet presteren van de sporter als individu.

"In onze sport zitten er natuurlijk verschillen tussen de auto's", aldus Verstappen, die bij Red Bull in ieder geval beschikt over een auto waarmee hij af en toe kán winnen. Voor hem is dat doorslaggevend voor een langer verblijf in de Formule 1.

"Nadat ik het gewend ben geraakt om met Red Bull vooraan mee te rijden, heb ik er later in mijn carrière geen trek meer in om weer achteraan te rijden." Op de vraag of hij geen voorbeeld neemt aan Kimi Raikkonen, die in de herfst van zijn carrière bij Alfa Romeo bivakkeert, antwoordt hij dan ook stellig 'nee'.

Voorlopig beschikt Max Verstappen nog wel even over de capaciteiten om vooraan in de Formule 1 mee te strijden. Die mening is de gebroeders Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel in ieder geval toegedaan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

15 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden