Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wil niets weten van favorietenrol in Monaco

Een week na zijn zwaarbevochten zege in Imola gaat Max Verstappen op jacht naar zijn zesde overwinning van het seizoen in Monaco. De Nederlander denkt alleen dat dat nog een grote uitdaging wordt.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen pakte vorige week de overwinning in Imola, maar makkelijk ging dat niet. De worstelende Red Bull-coureur zag Lando Norris naderen, al kreeg hij het dus wel voor elkaar om de late aanval af te slaan. Verstappen wil die lijn natuurlijk dolgraag doortrekken in Monaco, maar de 26-jarige Nederlander heeft vooraf wel zo zijn twijfels. Het krappe én iconische stratencircuit past niet zo goed bij de RB20.

"Het is natuurlijk een andere lay-out (dan Imola red.)", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Als je naar de lay-out kijkt, is het waarschijnlijk niet ons beste circuit. We worstelen normaal gesproken een beetje met hobbels en kerbstones, al hebben we er natuurlijk aan gewerkt na vorig jaar. Tot nu toe gaat het iets beter in de lagesnelheidsbochten, maar ik denk dat het geen makkelijk weekend wordt."

Verstappen legt uit dat Monaco altijd een apart weekend is. "Het is nooit rechtdoorzee, zelfs als je de beste auto hebt. Het is erg tricky, ook om de banden te laten werken. Er zijn ook vaak rode vlaggen en onderbrekingen. Er kan heel veel goed gaan, maar tegelijkertijd kan er ook veel fout gaan. We moeten er bovenop zitten. In Imola begonnen we slecht en draaiden we het om. Ik wil niet opnieuw zo'n weekend beleven. Het was stressvol en niet fijn, maar we weten dat dit een moeilijker circuit voor ons is. We gaan vrijdag zien waar we staan."

Maar wie zijn dan de uitdagers? "De afgelopen jaren is Ferrari altijd sterk hier. Bovendien heeft McLaren de laatste twee races een stap gezet qua performance. Daar moeten we ook op letten en in Monaco zijn er soms verrassingen. Vorig jaar reed Esteban Ocon een fantastisch rondje, dus dat kan gebeuren als iemand zich goed voelt op dit circuit. Alles komt met vertrouwen."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"