Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wordt gewaarschuwd: "Als hij komt, dan weet ik zeker dat Max slechter slaapt"

Sergio Perez kende zeker niet zijn beste raceweekend in Australië en dus komen de geruchten weer op gang wie er in 2025 naast Max Verstappen komt te zitten bij Red Bull. Voormalig Formule 1-coureur Hans-Joachim Stuck zou altijd voor Carlos Sainz gaan en dat kan ook volgens de Duitser grote gevolgen hebben voor Max Verstappen.

Verstappen Sainz Australia start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Carlos Sainz gaf duidelijk zijn visitekaartje af met zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Australië. Daar waar de Spanjaard zijn derde zege uit zijn Formule 1-carrière pakte, kende Sergio Perez in zijn Red Bull een teleurstellende race. De Mexicaan kwam niet verder dan P5, terwijl hij in de twee races daarvoor keurig achter Max Verstappen op de tweede plaats eindigde. Door zo'n mindere prestatie van Perez komen gelijk de geruchten op gang wie er in 2025 naast Verstappen komt te zitten.

Hans-Joachim Stuck, die twee keer op het podium stond in de Formule 1 en twee keer de 24 uur van Le Mans won, deelt zijn duidelijke mening over wie er in de tweede Red Bull plaats moeten nemen in 2025. "Als ik de baas van Red Bull was, dan zou ik er alles aan doen om een eerlijke oplossing te vinden om het contract met Sergio Perez te beëindigen. Er zitten zeker clausules in het contract en dan zou ik Sainz de cockpit aanbieden. Er is op dit moment niemand beter", zo vertelt Stuck tegenover Eurosport.de.

De Duitser ziet de Spanjaard zelfs Verstappen uitdagen. "Ik zou het graag zien, want concurrentie stimuleert de zaken. Dan zou Max nog meer gas moeten geven en dat kan hij zeker. Ten tweede weet ik zeker dat Max er slechter van gaat slapen als Sainz zijn nieuwe teamgenoot zou worden. Daarnaast komt er in elke carrière de dag dat je je status verliest. Verstappen is de nummer één bij Red Bull, maar ook daar komt op een gegeven moment een einde aan. Of hij wordt simpelweg te oud of een nieuwe teamgenoot zet hem plotseling onder druk", zo stelt Stuck.

Rol van Verstappen

"Zo'n situatie kan twee dingen tot gevolg hebben: Verstappen wordt nog sneller of hij breekt. Maar het kan ook zo zijn dat Verstappen een stem heeft in wie zijn teamgenoot wordt gezien zijn rol binnen het team. In dat geval zou ik me kunnen voorstellen dat hij blij is met Perez, omdat hij zich daar geen zorgen over hoeft te maken."

Dan keert de Duitser nog even terug naar de situatie van Sainz. Hij snapt niet dat de Spanjaard bij Ferrari wordt ingeruild voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. "Ik heb me altijd afgevraagd waarom Ferrari een coureur zoals Carlos Sainz laat gaan. Na de race (in Australië, red.) kon je zien dat hij nog steeds veel littekens had van zijn blindedarmoperatie. Daarom moet je zijn overwinning nog hoger inschatten, want hij heeft het geweldig gedaan."

Stuck vervolgt: "En dat was de zoveelste bevestiging van de twijfels over zijn gedwongen vertrek. Frederic Vasseur zal het vervelend vinden dat hij de beslissing heeft genomen. Ik heb nooit begrepen dat Sainz wordt ingeruild voor Hamilton", zo sluit hij af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi