Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen aast op revanche in Silverstone na ongelukkig verleden

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië nog niet op zijn naam kunnen schrijven, mede door ongelukkigheden. In de zeven keren dat hij de Grand Prix heeft verreden in de Formule 1 finishte hij drie keer op het podium.

Verstappen Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Komend weekend zullen Max Verstappen en concullega's het circuit van Silverstone betreden voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Tot op heden wist de Nederlander de Grand Prix nog niet te winnen. Toch was het zeker niet onmogelijk geweest om de Grand Prix van Groot-Brittannië te winnen. De Nederlander finishte twee keer op P2, waarbij hij enkele keren dicht bij de overwinning zat.

In zijn debuutjaar crashte Verstappen zijn Toro Rosso-bolide in ronde vier toen hij de controle over het stuur verloor. Ook in 2018 viel Verstappen uit na een gevecht met Kimi Raikkonen.

Vorig jaar kwalificeerde Verstappen zich middels de eerste sprintrace in de Formule 1 op de eerste startpositie. Maar in de openingsronde ging het helemaal mis. Meteen vanaf de start gingen Verstappen en Lewis Hamilton nek-aan-nek over het asfalt. In Copse Corner raakten de twee elkaar toen Hamilton voor een inhaalactie ging aan de binnenkant van de bocht. Hamilton tikte de achterkant van Verstappen aan waardoor de Nederlander met maar liefst 51G-krachten de muur in klapte. De Brit kreeg een tijdstraf van tien seconden, maar won alsnog de race. Red Bull had het daarentegen zwaar te verduren met nul punten voor Verstappen en schade waar je u tegen zegt: 1,8 miljoen dollar!

Bijzondere finish

In 2020 kwam Hamilton ook goed weg met een overwinning. Hij won de race namelijk op drie banden! In de laatste paar ronden klapten de linkervoorband van verschillende coureurs en dus ook die van Hamilton in de allerlaatste ronde van de race. Verstappen ging die ronde daarvoor nog de pitstraat in voor nieuwe banden om de snelste tijd neer te zetten. Had hij dat niet gedaan, dan had hij de race achteraf gezien kunnen winnen. Maar ja, achteraf is natuurlijk makkelijk praten.

Hoewel de Nederlander de Grand Prix van Groot-Brittannië nog niet heeft gewonnen, heeft het Wilhelmus wel geklonken op Silverstone. In 2020 werd namelijk nogmaals geracet op het circuit, maar dit maal onder de naam 70th Anniversary Grand Prix die Verstappen won.

Mercedes liet weten 'voorzichtig optimistisch' te zijn voor de race op Silverstone dit weekend. Maar het lijkt er vooralsnog op dat de Nederlander in mindere mate rekening hoeft te houden met de Duitse renstal in vergelijking met voorgaande races op het circuit. Kan Verstappen dan eindelijk de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam zetten dit weekend?

De resultaten van Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië

Jaar Resultaat Team
2015 DNF Toro Rosso
2016 P2 Red Bull
2017 P4 Red Bull
2018 DNF Red Bull
2019 P5 Red Bull
2020 P2 (snelste raceronde) Red Bull
2021 DNF Red Bull

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"