Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2021

Verstappen zit Mercedes op de hielen in eerste training GP Mexico

Max Verstappen is goed begonnen aan het Mexicaanse GP-weekend. Hij was niet de snelste, maar leek eenvoudig te kunnen pareren wat Mercedes, onder aanvoering van Valtteri Bottas, deed.

Verstappen mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als om 18:30 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training voor de GP van Mexico van start gaat, is het nog erg stoffig op de baan. Die baan wordt door de Mercedes-coureurs in eerste instantie verkend op zachte banden, terwijl de Red Bulls op harde banden beginnen. Max Verstappen sluit dan initieel ook aan op 1,3 seconden van Valtteri Bottas.

Een opmerkelijk moment volgt als Charles Leclerc en Sergio Perez op identieke wijze achterwaarts, maar op lage snelheid tegen de muur crashen bij het uitkomen van het stadiongedeelte. Het resultaat? Twee achtervleugels die rijp zijn voor de sloop.

Problemen zijn er ook voor Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur is naast de baan geraakt en heeft daar volgens de wedstrijdleiding de verkeerde uitlooproute genomen. Daar wordt na de sessie naar gekeken door de stewards.

Uitslag Eerste vrije training - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes en Red Bull blijven lang doorrijden op respectievelijk de zachte en harde banden. Daarop verkleint Verstappen het gat tot een paar hondersten van een seconde, dat terwijl hij dus op twee compounds harder rijdt. De Mercedessen versnellen vervolgens, maar als daarna ook Verstappen de zachte banden aanspreekt, springt hij overtuigend naar P1.

Echter, die leiding weet hij toch niet vast te houden als allebei de Mercedessen, die enkel en alleen of softs reden, onder zijn tijd duiken. Bottas was daarbij fractioneel sneller dan Hamilton. Met ruim een tiende is het gat tussen Bottas en Verstappen niet groot. Sergio Perez sloot op iets minder dan drie tienden aan op P4, nadat hij ondanks zijn crash toch weer de baan op kon.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Mexico 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen