Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zwaar gefrustreerd door Red Bull-blunder: "Dit kan je toch aan zien komen!?"

Max Verstappen start de GP van Singapore niet op poleposition, maar op plek acht. Hij was bezig met een razendsnelle ronde, maar door te weinig brandstof in zijn tank moest Verstappen zijn ronde afbreken. Na afloop snapt hij niet hoe het zo fout kon gaan.

Niet Max Verstappen maar Charles Leclerc start de GP van Singapore op poleposition. De Red Bull-coureur leek met afstand de snelste in het slot van de kwalificatie, maar vanwege een misrekening moest hij zijn beslissende poging afbreken. "Te weinig brandstof!", roept een gefrustreerde Verstappen in Singapore tegen onder andere RacingNews365 . "We werden verrast doordat we nog een ronde extra hadden. Maar dat kan je zien aankomen, want je kan zien hoeveel brandstof er nog is. Daarom snap ik niet hoe dat gemist kan worden." "Achteraf gezien hadden ze me de ronde daarvoor af moeten laten maken, want ik moest in de derde sector van het gas af om een gat te creëren naar de auto voor me voor de laatste ronde. Dat mag echter geen excuus zijn. Ik weet natuurlijk niet hoeveel brandstof er nog in de auto zit, maar we hebben alle sensoren van de wereld om dat te zien!"

Verstappen alles behalve blij met Red Bull-blunder

Verstappen was naar eigen zeggen bezig aan een razendsnelle ronde en zelfs de eerdere ronde die hij afbrak, zou genoeg zijn geweest voor de poleposition. Al met al vindt de Red Bull-coureur de hele situatie zeer frustrerend. "Dus ja, ongelooflijk frustrerend, want we hadden een goede auto. Dat zag je in Q3. De omstandigheden waren lastig, maar daar genoot ik wel van en de auto werkte heel goed. Ik was al twee seconden sneller dan de ronde daarvoor! Met die ronde daarvoor had ik waarschijnlijk ook de pole gehad." Gevraagd of het - zonder te kijken naar de brandstofperikelen - niet onhandig was om de voorlaatste ronde van het gas te gaan, wetende dat een gele of rode vlag roet in het Red Bull-eten had kunnen gooien, is Verstappen het daar niet mee eens. "Het is natuurlijk heel makkelijk te zeggen achteraf. Als het wel goed was gegaan, dan was het sentiment heel anders geweest. Dat is dus geen probleem voor mij, want uiteindelijk moeten zij het vertrouwen in me hebben dat ik een goede ronde kan rijden zonder fouten." "Je moet natuurlijk ook wat geluk hebben dat er dan geen gele of rode vlag komt, maar als je geen brandstof hebt voor die laatste ronde, dan moet je die ronde daarvoor wel afmaken!", is de regerend kampioen cynisch.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst