Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel duidelijk: "Als je op een minuut achterstand finisht, dan klopt er iets niet"

Sebastian Vettel stond na afloop van de Grand Prix van Hongarije weliswaar naast Max Verstappen en Lewis Hamilton als derde op het podium, maar de Ferrari-coureur kwam pas een minuut later dan de winnaar over de finish. Daarom was het voor de Duitser lastig om tevreden te zijn met zijn podiumplek.

Sebastian Vettel startte de Grand Prix van Hongarije als vierde, maar na een staaltje indrukwekkend bandenmanagement wist hij aan het einde van de race teamgenoot Charles Leclerc in te halen. Toch stemde de derde plek die hij daardoor wist te behalen de Duitser niet vrolijk.

"Als je na zeventig ronden meer dan een minuut moet toegeven op je concurrenten, die zelfs een pitstop meer maakten, dan klopt er iets niet. Daarom kan ik onmogelijk tevreden zijn met deze derde plaats. Misschien dat onze strategie minder goed was dan die van hen, maar dat is niet wat het verschil maakte. We waren in Hongarije bijlange na niet snel genoeg."

"Gelukkig komen de matige prestaties hier niet als een verrassing. We geven veel tijd toe in de bochten en daarom ligt de Hungaroring Ferrari totaal niet. Na de zomerstop komen er meteen twee circuits die ons goed zouden moeten liggen, maar de tijd zal uitwijzen of we in Spa en in Monza daadwerkelijk mee kunnen dingen naar onze eerste overwinning van het seizoen", aldus de realistische Vettel tegenover de camera van Sky Sports.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Hongarije

De Grand Prix van Hongarije bleef door de tweestrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tot de laatste minuut spannend. De twee kemphanen reden briljant, in tegenstelling tot sommige anderen.

Bekijk het album

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje